DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 28. vasárnap
F1

„Hamilton pókerezik a Mercedesszel”

Marc Surer szerint a csapatnak muszáj várnia a pilótára, mert rá van utalva, tőle függ, nincs más opciója - Hamilton nyugodtan várhat és kiharcolhatja magának azt, amit csak akar.

Már októbert írunk, de még mindig nincs megállapodás Lewis Hamilton és a Mercedes között, egyelőre nem tudni, hogy miért nem írtak még alá egymással - igazából egyiküknek sincs más opciója, hacsak nem kacsintgat Hamilton, vagy akár a Mercedes vezetése az F1-ből való kilépésre, esetleg az Aston Martinra. Marc Surer, a szakértőként dolgozó korábbi Formula-1-es pilóta szerint egyszerűen csak nem kell sietni, mindkét fél a legjobb szerződést akarja megkötni.

hamesz



"Hamilton megengedheti magának, hogy pókert játsszon ebben a helyzetben" - idézi Surer szavait a német Formel1.de. "Ki mást tehetnének be helyette az autóba? A csapat tőle függ, a csapatnak várnia kell rá. Azt láttuk már többször is ebben az évben, hogy Max Verstappen legyőzi Valtteri Bottast, de Hamiltont megverni sokkal nehezebb. Emiatt tőle függ a csapat, így nem kell sietnie" - magyarázta.

Toto Wolff csapatvezető egyébként azt mondta, hogy muszáj még ebben az évben megegyezniük, mert úgy nem mehetnek neki 2021-nek, hogy még nem tudják a pilótapárosukat. Szerinte meg fognak egyezni, de egyszerűen nem volt még elég idejük ezt átbeszélni, mert nagyon sűrű a versenynaptár és a szabadnapokon mindenki inkább ki akar kapcsolódni - egyébként viszont még Wolff jövője is a levegőben lóg...

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: