DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Red Bull: Voltunk már ilyen helyzetben

A Honda távozása miatt nehéz időszak vár a Red Bullra és az Alpha Taurira, de Christian Horner leszögezte: a két csapat elkötelezett az F1 mellett, és meg fogja találni a számára legjobb erőforrást.

Péntek délelőtt leforrázta az F1 világát a Honda, amikor bejelentette: 2021 végén befejezi programját, és távozik a sorozatból. A döntéssel a széria két csapata, a Red Bull és az Alpha Tauri is elveszíti motorgyártóját. Előbbiek csapatvezetője, Christian Horner egy sajtóközleményben kifejtette az anyacsapat álláspontját, miszerint tiszteletben tartják a japánok döntését. Hozzátette, a Red Bull továbbra is elkötelezett a sorozat mellett.

EdS9OYZWAAAE2Wj



„Csapatként megértjük, mennyire nehéz helyzetben találta magát a Honda Motor Company, amikor erre a döntésre sor került. Az autóiparban zajló változások miatt a Honda átszervezi az erőforrásait, mi pedig elfogadjuk ezt. A döntésük nyilvánvalóan kihívás elé állít minket, de voltunk már ilyen helyzetben. A múltban már bebizonyítottunk, hogy elég erősek vagyunk a megfelelő lépések megtételéhez” – magyarázta Horner, mielőtt felsorolta volna a márkával elért F1-es sikereiket.

„A 2020-as és a 2021-es szezont nem befolyásolja a döntés, továbbra is győzelmekért fogunk harcolni. A Formula-1 legutóbbi Concorde-egyezményének megfelelően a Red Bull a sorozat hosszú távú elkötelezettje marad. A fennmaradó időt arra használjuk, hogy 2022 utánra megtaláljuk az elérhető legversenyképesebb erőforrást” – tette hozzá.

A hírre az Alpha Tauri csapatfőnöke, Franz Tost is reagált. „Sajnálatos, hogy a Honda befejezi együttműködését a Formula-1-gyel, mert az erőforrásaik drámai mértékben fejlődtek, és rövid időn belül a mezőny egyik legjobbjává váltak. Meggyőződésem, hogy a hátralévő időszakban újabb erős eredményeket fogunk elérni.”A Scuderia Alpha Tauri sikeres jövőt kíván számukra. Köszönettel tartozunk a gyümölcsöző együttműködésért” – nyilatkozta a döntés kapcsán.

Az alakulatnak nincs könnyű dolga az új partner megtalálása ügyében. A Mercedes egyetlen közvetlen riválisát sem szeretné ellátni, a Renault-val rég megromlott a kapcsolatuk, a Ferrari motorjával pedig jelenleg egyetlen csapat sem versenyezne szívesen.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: