DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Alonso: Michael egy lépéssel Lewis előtt van

Bár a rekordbeállítás előtt álló Hamiltont is generációja legjobbjának tartja, a spanyol mégis a brit elé helyezi saját rangsorában Schumachert. Beszélt Vettel ferraris időszakáról is.

Alighanem már csak futamok és hetek kérdése, hogy Lewis Hamilton beállítsa Michael Schumacher abszolút rekordját a futamgyőzelmek számát illetően – erre már Szocsiban is volt lehetősége –, ahogy jó úton jár afelé is, hogy a hét vb-címét is utolérje. A Formula-1-be 2021-ben visszatérő Fernando Alonso ennek ellenére is egy fokkal jobb versenyzőnek tartja Schumachert: a spanyol mindkettejük ellen versenyzett, hiszen második címét épp a német ellen szerezte, míg a britnek volt a csapattársa is annak első évében.

alonso-schumacher-dppi



„Különböző korszakokról és autókról beszélünk eltérő teljesítményszintekkel” – nyilatkozta Alonso a Sport Bildnek. „De úgy emlékszem Michaelre, mint egy nagyon nehezen legyőzhető versenyzőre, aki az egyik legtehetségesebb volt. Megvolt benne az a pici plusz. Lewis nagyon jó, a generációja legjobbja. De nem nyerte meg a világbajnokságot a McLarennel, amikor Jenson Button csapattársa volt. A Mercedesnél pedig Nico Rosberg is nyert világbajnokságot. Michaelnél ilyen soha nem fordult elő, ő mindig nyert. Számomra Michael egy lépéssel előbbre van.”

Alonso szót ejtett Sebastian Vettel ferraris korszakáról, amely hasonlóképp zárult, mint saját maranellói tartózkodása a 2010-es évek első felében: bár futamokat nyertek együtt, az összetett elsőséget nem sikerült egyiküknek sem megkaparintaniuk.

„Amikor aláírsz a Ferrarihoz, azt gondolod, hogy megnyerheted a világbajnokságot” – mondta a jövőre a Renault-nál szereplő pilóta. „Négy cím után talán Vettel is azt gondolta, hogy szerezhet még egyet a Ferrarival. De olykor nincs szerencséd, amikor megfelelő a pillanat, aztán elúszik a lehetőség. Ez az oka annak is, hogy én sem a Formula-1-re igyekszem koncentrálni, hanem indultam például a Le Mans-i 24 óráson, hogy megpróbáljak mindent megnyerni, amit meg lehet. Mindannyian nagy várakozásokkal érkezünk a Ferrarihoz, hiszen a Formula-1 leglegendásabb csapatáról van szó. Különleges érzés náluk vezetni. Még ha nem is nyertem vb-t, így is kellemes tapasztalat volt számomra. Szerintem Sebastiannak is kedves emlékei lesznek a Ferrariról, még ha nem is lett velük világbajnok. Azt hiszem, mindkettőnk esetében hiányzott a megfelelő autó és a műszaki adottság.”

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: