DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

JJ Lehto: Verstappen nyitva tartja az ajtókat

Max Verstappent ötödik éve próbálja a csúcsra juttatni a Red Bull, de már aligha lesz a legfiatalabb világbajnok a holland. JJ Lehto szerint Verstappen türelme sem végtelen a Red Bull-lal szemben.

Max Verstappen ma ünnepli 23. születésnapját, ami azt jelenti, hogy idén vagy legyőzi a Mercedeseket – 77 pontos lemaradással –, vagy Sebastian Vettel marad minden idők legfiatalabb Formula-1-es világbajnoka.

JJ Lehto, korábbi F1-es pilóta azon a véleményen van, hogy Max Verstappen türelme előbb vagy utóbb, de el fog fogyni jelenlegi munkaadójával szemben, amennyiben nem sikerül legyőzniük a Mercedest.

Verstappen lesben áll


„Egy ilyen kaliberű versenyző minden irányban nyitva tartja az ajtót. A Red Bull-lal Max képes olykor-olykor győzelmeket aratni, viszont semmi sem mutat arra, hogy az erőviszonyok jelentősen megváltozhatnak a következő években” – mondta a finn az Iltalehti lapnak.

„A Red Bull csak második számú erő, a Mercedes az a csapat, amelyiket mindenkinek le kellene győznie” – folytatta Lehto, aki ezután arra is kitért, lehetségesnek tartja-e, hogy Hamilton és a holland egy napon csapattársak legyenek.

„Hamiltonnal nemcsak a pályán, de azon kívül is lennének összetűzései, ütközései. Ugyanakkor Bottas tapasztalata és tudása jól jöhetne számára” – mondta JJ Lehto arra a kérdésre, hogy szerinte válthatná-e Verstappen akármelyik jelenlegi Mercedes-pilótát a csapaton belül.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: