DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

A Red Bull kifutott az időből: Verstappen nem lesz a legfiatalabb világbajnok

A Red Bullnak eltökélt szándéka volt 2015-ös megérkezése óta a valaha volt legfiatalabb világbajnokot csinálni Max Verstappenből, azonban ez veszni látszik, miután a holland ma tölti be a 23-at.

Ha a koronavírus nem írná át az egész életünket, ma ideje lenne egy hatalmasat partizni Monte-Carlóban, ugyanis a Red Bull Racing pilótája, az eddig kilenc futamgyőzelmet arató Max Verstappen ma tölti be 23. életévét.

A holland számára egyenes út vezetett az autóversenyzés felé, hiszen édesapja a Formula-1-ben egykor versenyző Jos Verstappen látta el tanácsokkal, míg édesanyja, Sophie Kumpen az egyik legjobb gokartos volt a maga idejében.

A gokartozást követően 2014-ben először ült formulaautóba Verstappen, mikor a Van Amersfoort Racing színeiben benevezték a Formula-3-as bajnokságba, ahol a 33 versenyből 10-et is megnyert, azonban emellett rengeteg nullázása is volt, így a bajnoki pontversenyben csak a harmadik helyet érte el Esteban Ocon és Tom Blomqvist mögött.



Christian Hornerék azonban eleget láttak a holland tehetségéből, és mindössze egyetlen évnyi formulaautós tapasztalatot követően 2015-ben ülést ajánlottak neki a Toro Rossónál. A holland valamivel több, mint egy évet töltött ott, a többit pedig már alighanem mindenki tudja.

Christian Hornerék előnyben részesítettték őt Daniel Ricciardóval szemben is – még ha ezt soha nem is mondták ki -, de mindig azt hangoztatták, hogy a legfiatalabb F1-es világbajnokot akarják faragni Verstappenből, aki 18 évesen és 228 naposan a legfiatalabb futamgyőztese az F1 történetének.

Nos, az idejük lejárt, ugyanis Max Verstappen ma már 23. születésnapját ünnepli, a valaha volt legfiatalabb bajnok pedig Sebastian Vettel 23 esztendősen és 134 naposan. Ugyanakkor a holland még mindig rendkívül fiatal, és motivációt adhat számára, hogy Vettel korában még sem Schumacher, sem Hamilton nem volt világbajnok, mégis mindketten túlszárnyalták a Ferrari versenyzőjét.

Ugyan idén közelebb van a vb-címhez, mint eddig bármikor, mégis esélytelennek tűnik, hogy ledolgozza 77 pontos hátrányát Lewis Hamiltonnal szemben a holland, főleg, hogy Valtteri Bottas is előtte áll jelenleg a pontversenyben, így a Red Bull kifutott az időből.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: