DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Ezért szenvedett rettenetesen Szocsiban Albon

Miközben csapattársa, Max Verstappen második lett, a brit-thai pilóta épp csak pontot szerzett az F1-es Orosz Nagydíjon – a Red Bull csapatfőnöke elmondta, mi lehetett ennek az oka.

Két héttel a Toszkán Nagydíjon megszerzett első dobogós helyezése után ismét borzalmasan gyenge hétvégét teljesített Alexander Albon. Az időmérőn több mint egy másodperccel elmaradt Max Verstappentől, ráadásul váltócsere miatt még hátrébb is sorolták a rajtrácson Szocsiban, ahol végül az egyetlen pontot érő tizedik helyen látta meg a kockás zászlót, miközben csapattársa második lett.

albon-redbull-szocsi



A brit-thai versenyző bevallottan szenved az idei Red Bull RB16-os hátuljának instabilitásával, Christian Horner csapatvezető szerint pedig ez hatványozottan előjött az oroszországi helyszínen – szavait a Motorsport.com idézi:

„Alex különösen érzékeny az autó bizonyos karakterisztikai tulajdonságaira. Ezzel küszködik, és az ilyen típusú, rövid kanyarokkal és kemény féktávokkal tűzdelt pálya ezt még jobban kihangsúlyozza. Természetesen sok dolgot kellett figyelnie. A verseny második felében elég jól felzárkózott, de nyilvánvaló, hogy ez egy kemény hétvége volt számára. Szóval kár ezért, hogy két héttel a dobogója után pont az év talán legkeményebb versenye jött a szempontjából.”

Albon a fentiek alapján jobban érzi a gyors kanyarokat, ez meglátszott Mugellóban is, Horner szerint viszont igyekeznek orvosolni a fennálló gondokat is: „Úgy gondolom, megértettünk néhány az autóval kapcsolatos problémát. Természetesen keményen dolgozunk, hogy ezeket megoldjuk. És remélhetőleg a hátralévő versenyeken tudunk is előrelépéseket tenni, hogy javuljon az autó ilyen téren.”

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: