DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Az idei az eddigi legjobb Mercedes az ellenfél szerint

A Red Bullnak minden területen fejlődnie kell, ha utol akarja érni az elmúlt hat-hét év legkerekebb Mercedesét. A csapatfőnök kiemelte: Szocsiban a szerencse mellett Verstappen vezetői tudására is szükség volt.

A Mercedes a hibrid éra kezdete, 2014 óta minden egyéni és konstruktőri világbajnoki címet megnyert, az évek többségében egészen könnyen, néhány szezonban – mint 2017 és 2018 – kiélezettebb csata eredményeként. A 2020-es évad az egyoldalúak közé tartozik: Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke arról beszélt, a legjobb hibrid Mercedest látjuk, ezért minden téren javulniuk kell, ha legközelebbi üldözőként le akarják győzni a német istállót.

„Ahogy semmiben, itt sincsen csodafegyver. Az autó minden területén fejlődnünk kell, erre fókuszál a teljes csapat a Hondával együtt. Nem egyetlen területen kell utolérnünk őket. A Mercedes nagyon jó munkát végzett idén, talán ez a legteljesebb és legkerekebb autójuk az elmúlt hat-hét évben. Nagyon magasra tették a lécet, mi azonban ezt célozzuk meg” – fejtette ki véleményét Horner a W11 versenyképességéről a Racefans.net szerint.



Ezzel összhangban van, hogy a csapatfőnök úgy gondolja, az Orosz Nagydíjon elért eredményhez – második hely a két Mercedes között – a szerencse mellett Max Verstappen vezetői tudására is szükség volt.

„Úgy gondolom, a Mercedes gyorsabb autóval rendelkezett nálunk ezen a hétvégén. Nyilván hasznot húztunk Lewis büntetéséből, de úgy gondolom, Max minden gramm teljesítményt kisajtolt az autóból a hétvége során. Ezen a pályán hat év során ez a legjobb eredményünk” – idézi az Autosport Hornert, aki hozzátette, hátráltatta őket, hogy a Honda-motor nem működött optimálisan Szocsiban. „Tudjuk, hogy ez a pálya mindig nehéznek ígérkezik számunkra. Az energiavisszanyerés miatt kaptunk torz képet, de ezt tudtuk előre, kihívást jelentő versenyre számítottunk.”

„Egy autó csak akkor tud gyorsan menni, ha valaki tudja vezetni. Tisztában vagyunk vele, hogy Max nagyon magas szinten vezet, Lewis pedig ugyanúgy. Max kvalifikációs köre különösen szenzációs volt és a futamon sem követett el egy hibát sem. Nagyon érett és kimért teljesítmény volt” – emelte ki a versenyző produkcióját.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: