DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Egy méh akadályozta Bottast a rajt után, Verstappen nem törődött Hamiltonnal

A rajt volt a legizgalmasabb Valtteri Bottas és Max Verstappen számára Szocsiban, ezt követően eseménytelen versenyen hozták az első és második pozíciót. Mindketten boldogan nyilatkoztak.

Szezonja második futamgyőzelmét szerezte Valtteri Bottas az Orosz Nagydíjon, ahol három évvel korábban pályafutása során először nyert. A finn remekül rajtolt a harmadik helyről, már itt átugrotta Max Verstappent, a 2-es kanyarban pedig Lewis Hamiltont támadta, de ekkor még be kellett érnie a második helyezéssel. Végül nem kellett megküzdenie a vezetésért, megörökölte, mikor Hamilton kiállt és letöltötte tíz másodperces időbüntetését.

„Tudtam, hogy a rajt lesz az első lehetőségem, de volt egy kis problémám, egy nagy méh vagy valami hasonló találta el a sisakrostélyom, így nem láttam jól, ezért fékeztem túl mélyet” – mondta a futamot követő első interjújában Bottas. „De tudtam, hosszú lesz a verseny és közepes abroncsokon jobb helyzetben vagyok, majd Lewist meg is büntették. Tiszta levegőben nagyszerű tempóm volt, tudtam kontrollálni a versenyt. Nem igazán aggódtam (Verstappen miatt), mert tudtam, mennyi lehetőség lehet. Sosem szabad feladni, ez a tanulság.”



„Nagyon jókor jött ez a győzelem, régóta vártam rá. Meg kell próbálnom tartani ezt a formát és több pontot szerezni, mint Lewis. Van egy pár verseny, tényleg nem adom fel, nyomom tovább, és meglátjuk, mi lesz az eredménye” – mondta Bottas, aki pontokat faragott le Hamiltonhoz képest, de lemaradása még mindig közel két futamnyi, 44 pont.

Csendes nagydíjon szerezte meg a második helyet Max Verstappen, aki a kieséssel végződő monzai és mugellói futam után ismét a dobogón ünnepelt, ráadásul legyőzve egy Mercedest.

„Alacsony volt a tapadás a belső íven, ezért rontottam el az első kanyart, de sikerült szerencsésen átmennem a ’sikánon’. Ezt követően az újraindítás után elég lassúak voltunk a közepes abroncsokon, problémám volt az autó egyensúlyával, de amint a keményebb keverékre váltottunk, javult a helyzet. Örülök ennek és hogy sikerült kettéválasztanunk a Mercedeseket.  A saját versenyemre koncentráltam, úgy voltam vele, ha gyorsabb (Hamilton), akkor úgyis megelőz. Nagyon örülök ennek a második helynek, különösen két nullázás után, ezek fontos pontok” – nyilatkozott a holland pilóta.

A harmadik helyezett, Lewis Hamilton nem volt beszédes kedvében, néhány mondattal intézte el a futam történéseit és próbarajt miatt kapott büntetését.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: