DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Perez: Gondolkodás nélkül aláírnék a Red Bullhoz

A Racing Pointtól elküldött Sergio Pereznek eléggé korlátozottak a kilátásai egy jó ülés megszerzését illetően, de a vele kapcsolatban sokat emlegetett Red Bullhoz gondolkodás nélkül írna alá.

Már alighanem mindenki ismeri a sztorit: Sergio Perezt annak ellenére elküldte a Racing Point, hogy élő szerződéssel rendelkezett velük, mégpedig azért, mert a Ferraritól kiebrudalt Sebastian Vettelt szerződtette le az Aston Martinná átalakuló istálló az előttünk álló szezonra.

Legtöbbször a Haas vagy az Alfa Romeo merül fel, mint a mexikói lehetséges célpontja – az esetleges visszavonulás mellett -, voltak már olyan hírek is, melyek szerint a mexikói már meg is állapodott a Haasszal, de a pilóta szavai nem erre utalnak.



„Egy olyan projekt részese akarok lenni, ami motivál engem, meggyőz és arra késztet, hogy minden reggel felkeljek, elmenjek edzeni és körbeutazzam a világot” – így a mexikói a spanyol Marca lapnak.

A Red Bullt sokan emlegetik vele kapcsolatosan, ő pedig nem is ódzkodna ettől a váltástól: „Kétségtelenül meggyőznének engem. A Red Bull egy olyan csapat, amely az elkövetkező években a világbajnoki címért fog harcolni.”

Alexander Albon részéről úgy fest, hogy csak egyszeri fellángolás volt a mugellói dobogó, hiszen míg csapattársa, Max Verstappen az Orosz Nagydíjon megelőzte az egyik Mercedest, és így másodikként ért célba, addig thaiföldi csapattársa mindössze egyetlen pontot szerzett.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: