DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Wolff: Schumi jelentőségén semmi sem változtat

Lewis Hamilton Szocsiban beállíthatja Michael Schumacher futamgyőzelmi rekordját, ám Toto Wolff Mercedes-csapatfőnök szerint a német legenda jelentősége a csúcsok megdöntése után sem csökken majd.

Hamilton a 91. győzelmét arathatja vasárnap Szocsiban, amivel utolérheti Schumacher sokáig utolérhetetlennek tűnő győzelmi rekordját. Ezen a fronton a brit már idén túl is szárnyalhatja a németek hősét, akit ebben a szezonban vb-címek tekintetében is utolérhet, jövőre pedig át is lépheti a sportág történetének mostanáig egyetlen hétszeres világbajnokát. A történelminek ígérkező futam előtt a közvélemény megosztott azzal kapcsolatban, hogy a Schumi-csúcsok megdöntése átértékeli-e a pilóta jelentőségét, ám a Mercedest irányító Toto Wolff szerint teljesen felesleges ezen vitázni.

ITALY_FRIDAY_PRESS_CONFERENCE_34



„Michael mindannyiunk és az egész Formula-1 felett fog ragyogni, örökké! Ő volt a legteljesebb autóversenyző, aki valaha megfordult a sportban” – méltatta Schumachert a csillagos alakulat hadvezére egy interjúban, amelyet az FIA sajtóirodája adott közre a hétvégén és eljutott a formula.hu-hoz is. "Nem érzelmesen, hanem racionálisan szemlélve a dolgokat, úgy gondolom, hogy a rekordok azért vannak, hogy megdöntsék azokat. Ha egy rekord megdönthetetlennek tűnik, akkor is jön majd valaki egy napon, aki megdönti azt. Talán sok idő szükséges ehhez, akár 20-21 év is. Michael 2004-ben nyerte az utolsó világbajnoki címét, szóval amikor jövőre esély kínálkozik ennek a rekordnak a megdöntésére, az 17 év után lesz, ami szerintem rendben is van egy rekorddöntés esetében. Ha előretekintünk, 2037-ben lehet majd egy gyerek, aki jelenleg óvodás valahol és az első métereit teszi meg épp valahol egy bambino gokarttal, aztán jön majd és megpróbálja megdönteni Michael és Lewis rekordjait.”

Elméletileg lehetne esélye a rekordok majdani hajkurászására Wolff kisfiának, a hároméves Jacknek is. Édesapja és édesanyja is versenyzett, jelenleg versenycsapatokat vezetnek, ráadásul az anyukától, Susie-tól származó információk szerint a legifjabb Wolff már most élénk érdeklődést tanúsít az autók iránt. Arra a felvetésre, hogy a jövőben esetleg a fia is kipróbálja majd magát autóversenyzőként, az apuka nem repesett az örömtől: „Remélem nem! Bízom benne, hogy inkább teniszt vagy a focit választja, valami olyan sportot, amit élvezettel nézek és nem kell nyugtalanul, pánikban figyelnem a bokszból vagy a tribünről” – fogalmazott a Mercedes csapatfőnöke.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: