Steward
Vaszilykó Péter
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2020. október 23. péntek
F1

Ricciardo: Pole-ra azért nem számítottam, de jobb helyre igen

A Q2 meglepetéseként Daniel Ricciardo futotta meg a legjobb köridőt: sokan ekkor odaadták volna neki a harmadik rajthelyet, az ausztrál végül azonban csak ötödik lett.

Hogy jobb eredmény is benne lehetett volna Ricciardo szombati napjában, azt bizonyítja, hogy 1:32,218-as Q2-es köre másfél tizedmásodperccel jobb volt, mint Q3-as ideje, miközben rajta kívül mindenki gyorsult az utolsó felvonásban.

„Összességében elégedett vagyok az ötödik rajthellyel holnapra. Azt azért tudtam, hogy a pole-pozícióért nem vagyunk harcban, de a Q2-es köröm után úgy éreztem, a harmadik vagy negyedik hely elérhető” – mondta Ricciardo, akit a második helyre felugró Max Verstappen és az öt századdal jobb kört autózó Sergio Perez előzött meg a Mercedeseken kívül.„Az a kör a Q2-ben tökéletes volt, ezért tudtam, hogy nehéz lesz javítani rajta. A Q3-ban kicsit jobban szenvedtem, talán javíthattam volna az időmön, de boldog vagyok azzal, ahol végül zártunk. Általában nem szoktam erős lenni ezen a pályán, ezért pozitívum, hogy egész hétvégén gyors vagyok. Holnap egyértelműen versenyben lehetünk, jó móka lesz” – olvasható a Renault szombati sajtóanyagában Ricciardo értékelése.

A másik R.S.20-szal Esteban Ocon az egész hétvégén Ricciardo mögött volt, ehhez képest nem rossz eredmény, hogy a rajtrácson csak egy másik autó választja el őket: „Nagyon erős eredménynek tartom a mait, kiváló tempót mutattunk ezen a hétvégén, az autó egészen jól muzsikál. Ami engem illet, boldoggá tesz az eredmény, az autó mindhárom szakasz során jól teljesített. Mindent összevetve harcban állunk holnap, nagyszerű dolog ilyen helyről indulni, és az előttünk levő autókra összepontosíthatunk” – mondta a vasárnapi startot hetedik helyről váró Ocon.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?