DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Verstappen: A Q3 végén volt először jó az autóm

Nem kis meglepetést okozott a Red Bull-os Max Verstappen azzal, hogy kettéválasztotta a Mercedeseket. Kihasználta Bottas hibáját, és megszerezte a második rajtkockát a futamra.

Előzetesen mindenki arra számított, hogy ez Valtteri Bottas hétvégéje lesz, hiszen a finn nagyon érzi a szocsi aszfaltcsíkot, s úgy tűnt, a Q2-ben végre szerencséje lesz Hamiltonnal szemben, mikor Vettel balesete nyomán előkerült a piros zászló, de végül Hamilton továbbjutott a Q3-ba, és magabiztosan meg is nyerte azt.

Max Verstappen eközben még a második helyet is elhalászta Bottas elől, aki már a legelső kanyarban elfékezte magát utolsó körén. A holland elégedetten nyilatkozott a kvalifikáció leintése után.



„Tegnap óta elég sokat szenvedtünk, hogy megtaláljuk az autó megfelelő egyensúlyát, meglehetősen sokat csúszkáltunk pénteken, de még ma reggel sem voltam maradéktalanul elégedett. Az időmérő alatt is változtattunk egy-két dolgot, hogy jobb legyen a helyzet.”

„A Q3 második próbálkozásán már nem is volt olyan rossz az autó vezethetősége, erre a második helyre viszont akkor sem számítottam. Vasárnap szükségem lesz egy jó rajtra mindenképpen. Itt elég erős hatása lesz a szélárnyéknak, szóval ki tudja, mi lesz a sorrend az első kanyart követően, ha ezt ki tudom használni…” – mondta Verstappen.

„Érdekes lesz a holnapi verseny, mivel sikerült beférkőznöm a két Mercedes közé, ráadásul az abroncsok is eltérőek lesznek” – utalt rá Verstappen, hogy míg ő és Bottas a közepeseken fognak elrajtolni, addig Hamilton kénytelen lesz a lágy gumikat használni.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: