Steward
Admin
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2022. június 29. szerda
F1

Hamilton tudja, hogy az FIA reagál majd a pólóbalhéra

Már előre számít arra a világbajnoki éllovas, hogy a legutóbb, Mugellóban viselt, erősen megosztó ruházata miatt akár új szabályt is hoznak majd, de úgy véli, semmilyen regula nem állítja meg őt.

Lewis Hamilton még nem beszélt az FIA illetékeseivel a Toszkán Nagydíjon viselt pólója ügyében (a testület már bejelentette, hogy vizsgálat alá vetik a bajnoki éllovas tettét), de igazából nem érdekli. Arra számít, hogy a nemzetközi szövetség nem hagyja annyiban, hogy újabb korlátozásokról dönt majd, de a hatszoros világbajnok továbbra is úgy véli, jót cselekszik, hogy minden fórumon felemeli a hangját a feketék jogaiért, az új szabály sem állítja majd meg.

„Ötletem sincs, mi következik a legutóbbi dobogós tettemért, nem beszéltem az FIA-val erről eddig. Számomra rendkívül pozitív visszajelzés, hogy rengeteg szurkolótól támogató üzeneteket kaptam a pólóm miatt. Ez bámulatos, úgyhogy egyetlen pillanatát sem bánom annak, amit legutóbb tettem” – utalt a mugellói eredményhirdetésen viselt „letartóztatós” pólójára Hamilton.

Hamilton egyáltalán nem bánja, amit Mugellóban tett


„Általában a szívemet követem és azt teszem, ami szerintem helyes. Most valami olyat tettem, ami korábban soha nem esett meg a Formula-1-ben. Számomra nyilvánvaló, hogy az FIA igyekszik majd megálljt parancsolni ebben is, de már az is jó, hogy az emberek ennyit beszélnek az emberi jogokról.”

„Nem tudom, hogy ezen a hétvégén mi történik majd, de számtalan szabályozást vezettek már be miattam és mégsem sikerült megállítani. Továbbra is igyekszem a legjobb munkát végezni, együttműködésben a Formula-1-gyel és az FIA-val, miközben az üzeneteimnek el kell jutniuk a megfelelő helyre.”

„Tényleg nem beszéltünk a legutóbbi esetről még, de olyasmit hallottam, hogy holnap valami új szabályozással állnak majd elő, amiben pontosítják, hogy mit szabad tennünk és mit nem. Hogy én ezzel egyetértek-e vagy sem, az teljesen lényegtelen” – tette hozzá Hamilton, akinek nemrég Vitalij Petrov is beszólt a térdelős akciói miatt.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: