DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Vettel sajnálja Schumacher győzelmi rekordját

Sporttörténelmi mérföldkövet jelenthet a hétvégi F1-es Orosz Nagydíj, ha Lewis Hamilton beéri Michael Schumachert a futamgyőzelmek számában. Sebastian Vettel és Daniel Ricciardo elismerően szólnak kollégájukról.

Nem lehetett megkerülni Hamilton kilátásban lévő rekorddöntésének kérdését az Orosz Nagydíj csütörtöki sajtótájékoztatóján: a mezőny több futamgyőztesének véleményét is kikérték arról, hogyan éreznek annak kapcsán, hogy Schumacher sokáig nagy távolságban lévő 91 futamos győzelmi csúcsa hamarosan a második helyre szorulhat az örökranglistán. A 2014 óta évente átlagosan tíz győzelmet szerző brit ugyanis akár már most Szocsiban egyenlíthet, a következő állomáson – stílusosan Németországban – pedig át is veheti a vezetést Schumachertől az F1 egyik legfontosabb és leginkább kézzelfogható rekordjában.

Vettel Hamilton



„Ez a szám mindig is elérhetetlennek tűnt, de aztán persze Lewis az elmúlt évek eredményeivel egyre közelebb és közelebb került hozzá” – mondta Sebastian Vettel a Formula.hu részvételével zajló online eseményen, Szocsiban. „Amikor beéri, ami most már alighanem csak idő kérdése, akkor egyrészt szomorú leszek, hiszen Michael továbbra is a példaképem, másrészt viszont örülni fogok Lewis sikerének, mert úgy gondolom, hogy megérdemelte a múltbelieket, az ideieket, és ha marad, akkor a jövőbelieket is meg fogja. Nem tudom, itt lesz-e a következő években, de azt gyanítom, hogy igen. Szóval vegyesek az érzéseim.”

Na de könnyű azt mondani, hogy könnyű neki – emelte ki reakciójában Daniel Ricciardo, aki szerint hibát követ el, aki évek óta domináns autója miatt vitatja Hamilton sporttörténelmi nagyságát.

„Elkerülhetetlen, hogy meg fogja dönteni, és valószínűleg előbb, mint utóbb” – fogalmazott a Renault ausztrálja. „Minden évben felmerül ez a kérdés, hiszen szinte az összes bajnoki címet megnyerte az utóbbi években. Persze a domináns Mercedesben ül, így kicsit könnyebb neki, nekünk viszont könnyű ezt mondani! Igen, valószínűbb az ő hétvégi dobogója, mint legtöbbünké, de úgy ért el erre a szintre, hogy évről évre megfelelt az elvárásoknak és megbirkózott az ezzel járó nyomással, szóval a rekordoktól függetlenül már emiatt is kalapemelést érdemel.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: