DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Megkérdeztük Hamiltont, mit jelentene neki a rekordbeállítás

Történelmi csúcsot állíthat be a hétvégén az F1-es Orosz Nagydíjon a Mercedes pilótája: a Formula.hu megkérdezte a brittől, mit jelentene számára, ha beérné Michael Schumacher rekordját.

A hétvégi Formula-1-es Orosz Nagydíj alighanem annak a jegyében fog telni, hogy vajon Lewis Hamilton utoléri-e Michael Schumacher 91 futamgyőzelmet számláló abszolút csúcsát. A hatszoros világbajnok két hete Mugellóban pályafutása 90. nagydíjsikerét aratta, így Szocsiban adódik az első „meccslabdája” ahhoz, hogy beállítsa az egyik legfontosabb F1-es rekordot.

hamilton-mercedes-gyozelem-futam



A csütörtöki online sajtótájékoztatón a Formula.hu megkérdezte a Mercedes versenyzőjét, milyen érzés lenne számára, ha sikerülne utolérnie Schumacher rekordját, és tervez-e ebben az esetben valamiféle különleges ünneplést a leintést követően:

„Nem igazán tudom, mit jelentene ez számomra, hogy őszinte legyek… Nem tudom, mit mondjak” – kezdte a Formula.hu-nak adott válaszát a vb-éllovas. „Először is el kell végeznem a munkámat, hiszen ahogy elhangzott, ezen a pályán szerezte meg Valtteri az első győzelmét, és mindig nagyon gyors itt, ahogy a Red Bullok is azok voltak tavaly.”

„Szóval igazán komoly feladat, hogy nyerjünk ezen a hétvégén. Ha ez megtörténik… egy ponton nyilván meg fog, nem tudom, milyen hamar… Nem tudom… Akkor tudom, milyen érzés lesz és mit fog jelenteni, ha jelenteni fog egyáltalán bármit is. Ennél nagyobb és fontosabb dolgok is történnek a világban” – utalt arra Hamilton, hogy idén több globális témában, mindenekelőtt a BLM-mozgalomban is igen aktív szószólói szerepet vállalt. „De persze megtiszteltetés, de nem igazán jelent sokat.”

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: