DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Már az F1-en kívül nézelődnek a Haas pilótái

Romain Grosjean és Kevin Magnussen is tudja, hogy szorul a hurok, mindketten úgy vannak vele, hogy ha nincs F1, akkor majd lesz más - ez is erősen benne van a pakliban.

A Haasnál egyelőre nagy a tülekedés a 2021-es ülésekért, hiszen az istállónál nincs jól védhető indok arra, hogy miért ne váltsanak pilótát, ezt pedig Romain Grosjean és Kevin Magnussen is jól tudja - a fő jelölt természetesen Sergio Perez, akivel kapcsolatban már az is felmerült, hogy esetleg alá is írhatott a csapattal egy előszerződést. Magnussen és Grosjean vár.

"Nyilván nincs sok szabad ülés, sok a jelentkező és én tökéletesen megértem a csapat álláspontját is, nem kell sietni" - mondta Grosjean az Orosz Nagydíj csütörtöki sajtótájékoztatóján, amelyen a Formula.hu is jelen volt. "Szerintem nekem sem kell sietni, vannak máshol is lehetőségek, amelyek érdekesek lehetnek, de nyilván a Formula-1 az Formula-1 és mivel most vezethettem Mugellóban F1-es autót, ami abszolút egyedi, így ez még mindig a leginkább vonzó széria."

haas



"Szerintem ehhez még idő kell, nekem sem kell sietni, csak arra koncentrálok, hogy hogyan vezessem az autót, hogy a lehető legjobban teljesítsek és hogy szerezzünk egy-két pontot még az év vége előtt. A szezon még mindig hosszú, sok futam van hátra" - tette hozzá a francia, aki mérlegeli az egyéb sorozatokat is. "Szeretnék Európában maradni, az IndyCar Amerikában van és bár gyönyörű bajnokság, de nem nagyon akarok oválpályán versenyezni, az megrémít. A Formula-E is egy lehetőség, sok jó pilóta és csapat van ott. A Formula-1-ben mindenki ki tudja számolni, hogy hol van még elérhető ülés."

Hasonló véleményen van Magnussen is, aki szintén már az F1-en kívül nézelődik. "Nyitott vagyok mindenre, nyilván szép időt töltöttem a Haasnál az utóbbi években és nem bánnám, ha folytatnánk, de abszolút nyitott vagyok bámire. Szeretnék mást is felfedezni, mindig is szerettem volna mást is csinálni a Formula-1-en kívül. Ennek egyszer eljön az ideje, hogy a jövő évben, vagy csak később, azt most még nem tudom, elég bizonytalan a dolog."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: