DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Ebben jobb Albon Gaslynél a Red Bull-főnök szerint

A thaiföldi versenyzéshez való érzéke elsőosztályú, míg a francia általában ugyanott végzett, ahonnan elindult – mutatott rá a fő különbségre jelenlegi és korábbi pilótája között Christian Horner.

A Formula-1 egyik legkevésbé irigylésre méltó ülése a Red Bull helye Max Verstappen mellett: sem Pierre Gasly nem tudta, sem Alex Albonnak nem sikerült a holland versenyző tempóját felvenni. Míg azonban Gaslyt már a 2019-es szezon végén lecserélték, Albonnal szemben érezhetően nagyobb türelmet tanúsítanak. Miben jobb a thaiföldi elődjénél, amiért a csapat így bízik benne?

„Ha visszaemlékezünk Pierre-re, ő általában ott végzett, ahova kvalifikált. Alexnél viszont elsőosztályú a versenyzési érzék, amióta csak ebben az autóban ül. Gondoljunk Silverstone-ra idén, a Copse-ban autózott körbe embereket, ami egyértelműen nagy bátorságra vall” – mondta a Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner az ESPN-nek.

„Rettentően keményen dolgozik és nagyon jó a hozzáállása, továbbá igen népszerű a csapaton belül. Egy kissé kiszámíthatóbb autót kell készítenünk számára. Ez vasárnap már megvan, szombaton azonban nincs igazán. Mindenesetre haladunk ezen a területen, eközben pedig a teljesítménye Max szintje felé tart.”



Visszafokozása óta Gasly a Formula-1 legfrissebb futamgyőztesévé vált az Alpha Taurival az Olasz Nagydíjon: Horner állítja, már tavaly nyáron tudták, a kisebb csapat megfelelőbb légkör a francia számára.

„Rendbe szedte magát abban a környezetben: az autót könnyebb vezetni, ami jó hatással volt a magabiztosságára. Ha nem gondoltuk volna úgy, hogy megérdemelné a helyét a Formula-1-ben, akkor egyszerűen szerződést bontottunk volna vele. De nem ez volt a helyzet, úgy éreztük, a körülmények alakultak olyan módon, ahogyan, az Alpha Tauri pedig jobb környezet számára.”

„Nagy örömmel látom, hogy milyen jól megy, az Alpha Tauri törekvései pedig megváltoztak, utánpótláscsapatból testvércsapattá váltak. Nagyon örülünk a teljesítményének, boldog abban a környezetben, és nem hiszem, hogy a legjobb Pierre-t láttuk már” – beszélt korábbi pilótájáról Horner.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: