DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Brawn: Albon elég jó munkát végez ahhoz, hogy megtartsa az ülését

Az F1-főnök Ross Brawn szerint a Red Bull pilótája remekül vezetett a Toszkán Nagydíjon, s az ott elért dobogós helyezés komoly önbizalomlöketet fog adni neki a folytatáshoz.

Kritikák egész sora zúdul idén Alexander Albonra, akinek a teljesítménye rendre jócskán elmarad Max Verstappenétől a Red Bullban. Olyannyira, hogy még olyan pletykák is felmerültek, hogy érdemes lenne visszacserélni az Alpha Taurinál megtáltosodó, Monzában pedig váratlan győzelmet arató Pierre Gaslyvel – igaz, ezt az energiaitalosok folyamatosan kizárták.

albon-podium-mugello-rb



Az F1-es Toszkán Nagydíjon aztán a brit-thai pilóta megszerezte karrierje első pódiumát, amely Christian Horner csapatvezető szerint nagy lökést adhat az önbizalmának. Hasonlóan vélekedik a Formula-1 ügyvezetője, Ross Brawn is, aki szokásos rovatában úgy fogalmazott a széria hivatalos honlapján, hogy Albon kiérdemelte, hogy maradhasson az anyacsapatnál:

„Alex Albon elég sok kritikát kap idén, és nehéz lehetett azt látnia, hogy Pierre Gasly – akinek a helyét tavaly szezon közben átvette a Red Bullnál – megszerezte az első győzelmét az előző hétvégén, miközben ő pontot sem szerzett. Mugellóban viszont gyönyörűen vezetett, és egyértelmű, hogy keményen meg kellett dolgoznia ezért az eredményért. Néhány előzése egészen kiemelkedő volt, különösen a Daniel Ricciardo ellen a harmadik helyért bemutatott manőver.”

„Max Verstappen személyében egy kiváló csapattársa van, akivel komoly kihívást jelent felvenni a versenyt – de nemcsak neki, hanem bárki másnak is az lenne a helyében. Úgy vélem, elég jó munkát végez ahhoz, hogy megtartsa az ülését, ez a dobogó csodát fog tenni az önbizalmával.”

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: