DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Horner: Albon hibája, hogy túl kedves

Ez az egyetlen „negatívum”, amit első dobogós helyezését szerző pilótájáról el tudott mondani a Red Bull-csapatfőnök, aki szerint viszont a brit-thai folyamatosan bizonyítja versenyzői képességeit.

Alexander Albon a Toszkán Nagydíjon végre megszerezte F1-es karrierje dobogós helyezését: a mugellói harmadik hely a legjobbkor jött számára, hiszen noha a Red Bull folyamatosan támogatásáról biztosította, egyre erősödtek a találgatások arról, hogy vajon visszacserélik-e őt a Monzában győzni tudó Pierre Gaslyvel. Albon meg is köszönte, hogy kitartottak mellette a haloványabb teljesítmény ellenére is, Christian Horner csapatvezető viszont ismét elismerően beszélt pilótájáról:

albon-rb-podium-2



„Ha van bármilyen hibája is, akkor az az, hogy túl kedves” – nyilatkozta a Sky kameráinak. „De amint felveszi a bukósisakot, azonnal egy igazi versenyzőt láthatunk. Úgy vélem, nagy a különbség aközött, hogy azt gondolod, hogy meg tudod csinálni, és hogy tudod, hogy meg tudod csinálni. Szerintem ez a dobogó nagy lökést fog adni az önbizalmának és a magába vetett hitének. Úgy gondolom, szépen fog építkezni ebből.”

Horner szerint Albon a Daniel Ricciardo elleni előzésével is megmutatta, mennyire jó versenyző: „Lenyűgöző, és ezt újra meg újra láthatjuk tőle. Nagyon jól tudta helyezni az autóját, ráadásul szerintem Danielt nehéz megelőzni. Szóval minden elismerésem, hogy külső ívről meg tudta csinálni azt a manővert.”

A csapatfőnök arra is rámutatott, hogy a brit-thai egyik fő erőssége abban rejlik, hogy precíz visszajelzéseket tud adni a mérnököknek a legapróbb technikai részletekről is: „A visszajelzései nagyon-nagyon jók. Nagyon érzékeny az autóra, és ezzel megnyerte magának a mérnököket, szóval úgy vélem, hogy ahogy érkeznek majd a fejlesztések, azok csak segíteni fogják őt. Remélhetőleg az autó hátuljának instabilitása, amely most őt, tavaly pedig Pierre-t is érintette, míg Maxot kevésbé, talán az ő javára billentheti majd a dolgokat.”

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: