DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. július 27. szombat
F1

„Verstappen megelőzheti Hamiltont és Schumachert”

Egy korábbi F1-es pilóta szerint Max Verstappenben minden megvan ahhoz, hogy lenyomja a két klasszis rekordjait a későbbiekben - persze ehhez kellene egy erre alkalmas autó is.

A korábbi Formula-1-es pilóta, Alexander Wurz szerint Max Verstappen a későbbiekben nagyon is veszélyes lehet Michael Schumacher és Lewis Hamilton csúcsaira - a brit klasszis mostanában tervezi utolérni, majd megelőzni a németet a futamgyőzelmek és a világbajnoki címek számában, de Wurz úgy látja, hogy Verstappen még rá is veszélyes lehet később.

33_1



"Természetesen reméli, hogy lesz egy olyan autója, amely alkalmas a világbajnoki címre vagy a Red Bullnál, vagy egy másik csapatnál - legalább olyan autót, mint amilyen Lewis Hamiltonnak és Valtteri Bottasnak van" - mondta Wurz az osztrák ORF-nek adott interjújában. "Ha ez meglesz, akkor megelőzhetik a rekordok tekintetében Lewis Hamiltont és Michael Schumachert, megvan benne az, ami ehhez szükséges."

"Az idei szezonban már csoda szükséges ahhoz, hogy visszakerüljön a világbajnoki címért zajló csatába, de ő egészséges realista, a pesszimizmus nem jellemző rá" - magyarázta tovább. "Mindig mindent belead és számomra ő az egyik legjobb versenyző, akit valaha láttunk a Formula-1-ben. Képzeljük el, hogy még mindig ő lehet a valaha volt legfiatalabb világbajnok, aki most Sebastian Vettel - még mindig évei vannak erre, pedig már most rengeteg tapasztalattal rendelkezik."

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: