DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Verstappen feladta: „A bajnokságnak vége”

Lemondott az idei szezonról a Red Bull pilótája, és a 2021-es sikerben sem hisz. A holland a legpesszimistább hangnemben nyilatkozott, megcsömörlött a motorhibáktól.

Egymás után második – a szezon során harmadik – kiesésével Max Verstappen ponthátránya az egyéni világbajnokságban 47-ről 80-ra növekedett az olasz versenyek után. Az év féltávjánál, nyolc fordulóval a bajnokság vége előtt a holland már nem hisz abban, hogy a Red Bull-Hondával idén meg fogja szerezni első vb-címét.

„Ha ennyire le vagyunk maradva és még lassúak is vagyunk, nincs remény. Továbbra is győzni akarunk minden hétvégén. De a bajnokságnak vége” – fogalmazott a Ziggo Sportnak nyilatkozó Verstappen. A versenyző nem csupán a 2020-as, de a következő évi reményekkel kapcsolatban is pesszimista.

 



„Remélem, hogy közelebb leszünk a Mercedeshez, de nem hiszem, hogy le fogjuk győzni őket. A korona miatt nem lehet túl sok mindent változtatni az autón a következő szezonra. Remélem, 2022-ben, az új szabályokkal új irányt fogunk venni” – mondta Verstappen.

A holland mindhárom idei kiesét a motor meghibásodása okozta, vagy ilyen jellegű problémához kapcsolható – Mugellóban a rajtnál esett vissza hajtásgondok miatt, és úgy gondolja, ha nem keveredik balesetbe, a motor miatt amúgy is kiesett volna.

„Úgy tűnik, a probléma ugyanaz, mint előző héten volt Monzában. Nem normális, hogy egymás után két versenyen megtörténik. Megcsömörlöttem tőle. Nem is érdekel már, nem számít” – beszélt ugyanebben az interjúban csalódottan a motorhibáról, melyet a Honda jelenleg vizsgál.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: