DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

A Honda még nem tudja, hogy mi a baj

A japánok szerint a gond nem kicsi, ráadásul a hatása is nagy - Oroszországra valószínűleg motort cserélnek Max Verstappennek, most pedig a részletes kivizsgálás zajlik.

Dr. Helmut Marko szerint győzelmi esélyt szalasztottak el a Toszkán Nagydíjon Max Verstappennel, amiért most a Honda a felelős - a japánok erőforrása megmakacsolta magát a holland Red Bulljában, így bár végül a rajt utáni első ütközés miatt kellett kiállnia, de ha ez nem történik, szerinte erő híján amúgy is fel kellett volna adnia a futamot. A Honda vizsgálja az esetet.

00120018_540



"Folyamatban van a probléma kivizsgálása és jelenleg még nem tudom megmondani, hogy ütközés nélkül folytathattuk volna a versenyt, vagy sem" - mondta Verstappen kiállós nyilatkozatának némileg ellentmondva Toyoharu Tanabe, a Honda F1-es vezére a The Race-nek adott interjújában. "Az viszont biztos, hogy ez a probléma nem kicsi, a hatása pedig egyértelműen nagy, nagyon rossz helyzet volt."

A Honda fizikailag is átvizsgálja a motort, míg a cég Japánban lévő emberei már elemzik a versenyadatokat, hogy rájöjjenek a probléma forrására - egyelőre nem tudják megmondani, hogy mit kell tenniük azért, hogy ez legközelebb ne forduljon elő. Marko szerint egyébként a gond ugyanaz volt, mint legutóbb Monzában, ami így még inkább aggasztó lehet számukra. Azt viszont leszögezték, hogy Oroszországra büntetés nélkül cserélhetnek motort Verstappennek, amíg a mostanit vizsgálják.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: