DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Vettel sajnálja Russellt, amiért elvette tőle a pontot

A Williams-pilóta régóta várt első pontszerzése lehetett volna a Toszkán Nagydíj: a 10. helyen beérő német szerint megérdemelte volna az eredményt, mivel gyorsabb volt a Ferrarinál.

A kaotikus mugellói versenyen George Russell a kilencedik helyen haladt, mikor másodszor függesztették fel a körözést piros zászlóval. A Williams-pilótája elrontotta a harmadik rajtot, visszaesett a 11. helyre, és ebben a pozícióban szelte át a célvonalat 59 kör után, mindössze két másodperccel Sebastian Vettel mögött. Még a négyszeres világbajnok – aki számára egy 10. hely egészen más eredmény, mint Russellnek, aki eddigi pályafutása legnagyobb bravúrját ünnepelhette volna – is szimpatizál a népszerű pilótával.

„Hogy őszinte legyek, sajnálom őt, mert igen jól vezetett, főleg az utolsó újraindítás előtt, amikor gyorsabb és kiegyensúlyozottabb volt nálunk” – idézi Vettelt az F1 hivatalos oldala. „Jól menedzselte a futamát, tudom, mert láttam, mit csinál. Eljön az ő ideje is, de szegény ember! Szerintem tényleg megérdemelte a mai pontot. Kicsit sajnálom őt, mert felverekedte magát a pontszerző helyekig, de végül nem sikerült megszereznie az eredményt, amit megérdemelt.”



Russell a közösségi médiában osztotta meg Vettel nyilatkozatát és köszönte meg szavait. Ő maga vasárnap csalódottan így értékelte futamát:

„Ez a verseny az irányításunk alatt volt, kilencedik helyen mentem, gyorsabb voltam a Ferrariknál, akik mögöttem maradtak, minden egyes körben nyomtam, ahogy tudtam. Aztán a piros zászló és újraindítás miatt a rajtnál elvesztettem az összes pozíciót, nagyon rosszul indultunk, nem tudom, miért. Ez még frusztrálóbbá teszi az egészet.”

„Nem tudom, mi van ezekkel a piros zászlókkal, nem is emlékszem, utoljára mikor volt három piros két hétvége alatt. Végső soron ez lényegében tönkretette a futamunkat. Minden kézben volt és készen álltam, hogy behozzam a kilencedik helyet. Egyszerűen csalódott vagyok magunk miatt, a csapat miatt, mert úgy érzem, megérdemeltük” – értékelte toszkán versenyét Russell.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: