DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Leclerc: Egyszerűen lassúak voltunk, nincs ehhez mit hozzáfűzni

Bár egy ideig dobogós helyen haladt a Ferrari 1000. nagydíján, végül csak nyolcadik lett a monacói pilóta Mugellóban. Vettel eközben a piros zászló utáni újraindításra vonatkozó szabályt kritizálta.

1000. Formula-1-es nagydíját teljesítette Mugellóban a Ferrari, és a Toszkán GP egy pontján úgy tűnhetett, még lesz is okuk az ünneplésre, Charles Leclerc ugyanis a rajt után feljött a harmadik helyre. Aztán azonban sorra bedarálták az ellenfelek, s végül csupán nyolcadik lett, amihez kellett Kimi Raikkönen időbüntetése is. A monacói így értékelte a versenyt a PlanetF1.com hasábjain:

leclerc-ferrari-mugello



„Egyszerűen csak lassúak voltunk, nincs nagyon mit ehhez hozzátenni, nem volt meg a tempónk. Jól rajtoltam, a lehető legjobb pozícióba hoztam magam, a Mercedesek el is húztam előlem, így tiszta is volt előttem a levegő, de egyszerűen túlságosan küszködtem az autóval. Tovább kell dolgoznunk, hogy ezt megértsük, mert a szezon elején inkább az időmérőn nem voltunk túl versenyképesek, míg a versenyeken jobban teljesítettünk, míg most elég jól szerepeltünk tegnap, de rettenetesen szenvedtünk az autóval a futamon. Nehéz ez pillanatnyilag.”

A csapattárs Sebastian Vettel tizedik lett, a német a leintést követően elsősorban a piros zászlós megszakításokat követő állórajtos szabályra fakadt ki: „Nem emlékszem egy nap ennyi rajtra, általában csak egy van. Azt kell mondanom, nem vagyok nagy rajongója ennek a szabálynak, mert ha a jó oldalán állsz a pályának, az nagy előnyt jelent a piszkos oldalhoz képest. Láttuk ezt már Monzában is. A verseny felénél már rengeteg gumitörmelék van az ideális íven kívül, és ez szerintem nem fair. Talán inkább arra kellene koncentrálnunk, hogy olyan autókat építsünk, amelyekkel lehet előzni, nem pedig bedobni egy lottósorsolásba őket.”

Persze azt Vettel is tudja, hogy nem ezen múlt a mai eredményük: „Mondjuk úgysem jelentett ez nagy különbséget ma számunkra. Természetesen keményen harcoltunk azért, hogy pontokat szerezzünk. Szoros volt a végén Kimivel, de mindent megtettünk. Nem voltunk elég gyorsak, és nehéz választ adni rá, hogy miért. Nem egy konkrét oka van, de szerintem ma jobb versenytempóra számítottunk, szóval ezt meg kell néznünk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: