DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Az Alfa a pontokat szerző Raikkönent akarja 2021-re is

A Toszkán Nagydíjon megszerezte idei első pontjait Kimi Raikkönen, aki egy büntetés miatt nem tarthatta meg pályán megszerzett pozícióját, de így is kilencedikként zárt. Az Alfa vele akarja folytatni.

Az Alfa Romeo szombaton idei legerősebb eredményét érte el a kvalifikáción, mivel Raikkönen idén már másodszor jutott be a Q2-be, ahol a 13. helyet szerezte meg, ezredre azonos időt autózva, mint a 12. helyről rajtoló Danyiil Kvjat.

A versenyen aztán – végre, ahogy Raikkönen mondaná – megszerezte első pontjait is a finn, így most már egyaránt 2-2 pontja van a finnek és Giovinazzinak is csapaton belül. Míg az olasz újból balesetbe keveredett, a Jégember a nyolcadik helyre hozta be az Alfa Romeót, ám végül csak kilencedikként értékelték, miután átlépte a bokszutcába vezető záróvonalat, de így is csak Charles Leclerc-rel szemben bukott egy pozíciót.

„Nyilvánvalóan nem ez volt a legsimább versenyünk, de végre valahára pontokat tudtunk szerezni, ennek örülhetünk. Rosszul indult a versenyem, nem is tudom, hogy pontosan mi történt, csak annyit, hogy valaki nekem jött és alaposan megsérült az autóm.”

„Akárki is volt az, aligha számított arra, hogy a mezőny ennyire le fog lassítani, de megsérült a padlólemezem és az első szárnyam is, ami miatt végig küszködtem a futam alatt. Volt egy nagyon lassú bokszkiállásom, de a második piros zászló visszahozott bennünket a versenybe, aztán ott volt a büntetésem is, mert átmentem a záróvonalon a bokszbejáratnál, ami szintén nem segített…” – mondta Raikkönen.



 

„Az utolsó újraindításnál sikerült előre ugranom, aztán jó tempót tudtam autózni, így ez végül csak egy pozíciómba került. Ez meglehetősen messze állt egy verseny tökéletes kivitelezésétől, de minden probléma ellenére zsebre vághatunk két nagyon fontos pontot. Kár, hogy nem tudtunk még előrébb végezni, mert úgy érzem, hogy sokat javult a tempónk. Remélhetőleg megtartjuk ezt az irányt a következő hetekben is.”

Talán ez az előrelépés hatással lehet Raikkönen döntésére is, hiszen a csapatfőnök Frederic Vasseur korábban már elmondta a Crash-nek, hogy a finn világbajnok az első számú választásuk, amennyiben Raikkönen is hajlik a folytatás felé.

„Sorban állnak a Ferrari junior versenyzői, de Kimi előttük van a sorban, majd meglátjuk, miként dönt. Ha szeretné folytatni a közös munkát és zökkenőmentes a kapcsolat köztünk, akkor lesz értelme a folytatásnak. Kimi mégiscsak egy világbajnok, nem fogunk még egy ilyen tapasztalt versenyzőt találni magunknak.”

Sergio Perezt is hírbe hozták az Alfa Romeóval – a Red Bull mellett -, de Vasseur egyelőre türelemre intett mindenkit: „Már elmondtam nektek, hogy valamikor szeptemberben fogunk leülni a pilótákkal, hogy megbeszéljük, hogyan tovább, aztán majd meghozzuk a döntésünket, egyelőre elég széles a repertoár” – mondta Frederic Vasseur.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: