DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

JJ Lehto: Hamilton a pénz miatt nem írt még alá

Miközben csapattársa szerződéshosszabbítását már rég bejelentette a Mercedes, Lewis Hamilton jövője még mindig nem tisztázott. A britnek év végén lejár a kontraktusa, és a pénz lehet az akadály.

Michael Schumacher egykori benettonos csapattársa, a finn JJ Lehto állítja, hogy Lewis Hamilton egyelőre azért nem írt még alá a Mercedeshez, mivel kivárásra játszik, hiszen tudja, úgy is őt fogják választani, így minél több sikert arat, annál jobb tárgyalási pozícióba kerül.

Az már augusztus 6-án eldőlt, hogy a Mercedest 2017 óta erősítő Valtteri Bottas jövőre is a csapat versenyzője lesz, azonban Lewis Hamilton jövőjét illetően nem sok információhoz jutottunk eddig. Toto Wolff azonban nem érez nyomást emiatt.



„Talán hamarosan eljön az ideje, mikor tényleg beszélnünk kell majd egymással” – mondta az Ezüst Nyilak csapatfőnöke a Bildnek. „Viszont egyikünk sem stresszel ezen igazán, még akkor sem, ha ez számotokra furcsán hangozhat.”

A finn JJ Lehto viszont már azt mondta a helyi Ilta Sanomat lapnak, hogy tudja, miért késik ennyit a bejelentés: „Hamilton ötmillióval többet akar! Egyelőre játssza a kis játékait. Közeleg a hetedik világbajnoki címe, szóval mégis kit akarhatna a Mercedes? Ráadásul Hamilton is ezer szálon kötődik a Mercedeshez, összefonódott a nevük, ő a szupersztárja a Formula-1-nek, aki minden rekordot átír.”

Lewis Hamilton jövőjéről továbbra sincs hír, viszont a mezőny másik többszörös világbajnoka, Sebastian Vettel csütörtökön jelentette be, hogy miután távozik a Ferraritól, jövőre a Racing Pointból Aston Martinná váló istálló versenyzője lesz.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: