DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Horner: Nem lenne értelme a pilótacserének

Hiába nyert futamot Monzában Pierre Gasly az Alpha Taurival, és hiába szenved továbbra is a Red Bull-lal Alexander Albon, utóbbi csapatfőnöke szerint nem terveznek változtatni a felálláson.

Mivel Alexander Albon teljesítménye jócskán elmarad a csapattárs Max Verstappenétől a 2020-as szezonban, folyamatosan felmerül, hogy visszacserélhetnék őt Pierre Gaslyre, akit tavaly év közben fokoztak le az akkor még Toro Rosso névre hallgató Alpha Taurihoz. Ezek a hangok még inkább felerősödtek a francia pilóta meglepő monzai futamgyőzelme után, Christian Horner, a Red Bull csapatvezetője szerint azonban teljesen értelmetlen, ha változtatnának a felálláson:

albon-gasly-dppi



„Pierre fantasztikus munkát végez” – válaszolta a Motorsport.com vonatkozó kérdésére Horner. „Amióta visszalépett a Toro Rossóhoz, megtalálta az önbizalmát, és hihetetlenül jól vezet. Az Alpha Tauri remek munkát végez vele. Jó látni, hogy ez működik számára. Úgy gondolom, a Red Bull Racing üléseit illetően Alex Albonra koncentrálunk. Igyekszünk megadni neki a legjobb lehetőséget, hogy megőrizze az ülését.”

„Nem lenne értelme visszacserélni a pilótákat. Az Alpha Tauri már inkább egy testvércsapat, semmint egy junior alakulat. Szerintem Franz [Tost, az Alpha Tauri csapatfőnöke] is elégedett Pierre-rel. A végső döntést az év későbbi szakaszában hozzuk meg, de részünkről nincs olyan irányú szándék, hogy visszacseréljük a felállást. Szeretnénk megoldani néhány problémát az RB16-os kapcsán, amelyeket szerintem kezdünk megérteni és úrrá lenni rajtuk, aztán utána meglátjuk.”

Horner a testvércsapatos utalásra kitérve hozzátette: a szabályok adta kereteken belül manapság már nagyobb a szinergia a két Red Bull-os istálló között, mint korábban, jövőre például első ízben használnak majd közös szélcsatornát költségkímélési okokból.

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: