DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

„Csaknem tíz” jelöltje van a Haasnak

Dúskálnak a lehetőségekben a pilótaválasztást illetően az amerikaiak Günther Steiner csapatvezető szerint, aki arról is beszélt, hogy az egyelőre ülés nélkül álló Sergio Perez is a listájukon van-e.

Sergio Perez szerdán jelentette be, hogy az évad végén távozik a Racing Pointtól, majd másnap arra is fény derült, hogy a híreszteléseknek megfelelően Sebastian Vettel érkezik a helyére a jövő már Aston Martinként szereplő istállóhoz. Perez a Toszkán Nagydíj előtti sajtótájékoztatón elmondta, hogy ugyan nincs B terve, de szeretne az F1-ben maradni. Erre a leginkább az Alfa Romeónál vagy a Haasnál lehet esélye – utóbbi istálló csapatfőnöke, Günther Steiner úgy nyilatkozott az Autosportnak, hogy rengeteg opció közül válogathatnak 2021-re:

grosjean-perez-haas-dppi



„Csaknem tíz jelöltünk van. Elképesztő, mi zajlik pillanatnyilag. Ezért tűnhetek nyugodtnak. Mert csak húsz ülés van, és tíz potenciális emberünk, aki el tudná végezni a munkát, ami jó hír. Kettő közülük eleve nálunk megy már most is” – mondta Steiner az évek óta náluk szereplő Romain Grosjean, Kevin Magnussen duóra utalva.

Amikor konkrétan rákérdeztek, hogy Perez is szerepel-e a listájukon, Steiner így felelt: „Mindenkivel beszélünk, és látnunk kell, hogy mit is akarunk csinálni, aztán pedig döntenünk arról, hogy mit fogunk tenni. Nem hiszem, hogy túl szabad ülés lenne jelenleg, ez a mi oldalunkon áll. Mindenkit számításba veszünk, aki elérhető a pilótapiacon. Mindent kiterítünk az asztalra, aztán meglátjuk, mit is akarunk. De mit akarunk? Meg akarjuk-e tartani a mostani versenyzőinket? Tapasztalt pilótákat akarunk? Esetleg fiatal versenyzőkkel akarunk indítani? Vagy a kettő keverékét akarjuk? Bármi elképzelhető.”

A Haas-főnök mindenesetre abból nem csinált titkot, hogy sajnálná, ha Pereznek távoznia kellene az F1-ből: „Nagyon tisztelem őt, tudjuk, mit ért el. Ahogy azt Sebastian esetén is elmondtuk, kár lenne érte, ha a Formula-1 elveszítené őt. Ugyanez vonatkozik Nico Hülkenbergre, hogy nincs itt. Ők mind nagyon jó emberek. De nem tudom, mit fogunk csinálni: ahogy mondtam, nagyon sok a lehetőségünk.”

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: