DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Ricciardo megérezte a Perez-ügyet

A Renault ausztrál F1-es pilótája szerint Monzában már volt egy ilyen érzése, hogy hamarosan sor kerül a bejelentésre - viszont Perez még fiatalabb is nála, úgyhogy nem aggódik érte.

Sergio Perez szerint őt váratlanul érte az, hogy kirúgták a Racing Point / Aston Martintól, Daniel Ricciardo viszont előre megérezte, hogy ez fog történni. A Renault ausztrál Formula-1-es pilótája a Toszkán Nagydíj csütörtöki sajtótájékoztatóján többek között a Formula.hu mikrofonja előtt mondta el, hogy volt már egy ilyen gondolata...

"Láttam őt vasárnap az Olasz Nagydíj után és volt ott egy olyan érzésem, hogy ezt hamarosan be fogják jelenteni" - mondta Ricciardo. "Nyilván késő van ülést találni, de azért nem túl késő, néhány szabad ülése még maradt 2021-re. Remélem, hogy talál egyet, mert még fiatal, egy évvel fiatalabb nálam... én öreg vagyok! Nyilván megérdemel egy ülést, versenytársként nagyra tartom, emberként pedig jól kijövök vele, remélem, hogy ott lesz a rajtrácson jövőre is."

rica_1



Ricciardo jelenlegi, Perez egykori csapattársa, Esteban Ocon tudna mesélni az ilyen helyzetekről, hiszen ő anno minimum egálban volt Perezzel a Force Indiánál, de éppen a Perez által segített Lawrence Stroll-féle csoport érkezésével húzták ki alóla a talajt és ült be a helyére Lance Stroll. A mexikói helyzetéről viszont sokat nem tudott, nem akart mondani.

"Ez nyilván egy nehéz szituáció most Checo számára. Nem tudom, hogy mi zajlik a színfalak mögött, de ő ülést érdemel az F1-ben. Mindig ott van, kiegyensúlyozottan hozza a pontokat, segítette a csapatot az én időmben és már előtte is. Megmutatta az erejét, a képességeit és a sebességét is, szóval ülést érdemel és remélem, hogy marad a Formula-1-ben" - mondta Ocon.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: