DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Elismerő szavakkal búcsúzik Pereztől a csapatfőnök

Egy rendíthetetlen, összeszedett, gyors pilóta, aki mindig lesben áll a dobogós helyezésekért – nyilvánosan köszönt el a Racing Point csapatfőnöke az év végén távozó Sergio Pereztől.

Amit hosszú heteken keresztül pletykáltak, végül megvalósult. A Force India/Racing Point alakulatánál évek óta versenyző Sergio Pereznek 2020 végén lejár az ideje a csapatnál, helyére pedig a négyszeres világbajnok Sebastian Vettel érkezik. Perez tegnap este a közösségi médiában jelentette be a távozásával kapcsolatos hírt, majd maga a csapatfőnök is posztolt egy bejegyzést, amiben kvázi elbúcsúzott a pilótától.  

pereu-portre-20202



„Checo hét éve tagja a silverstone-i családnak, és ez idő alatt a mezőny egyik legteljesebb pilótájává vált. Szombaton és vasárnap is borzasztóan gyors, egy rendíthetetlen pilóta hírében áll, együtt fantasztikus pillanatokat éltünk át. Ha bármikor esély adódott egy dobogós helyezésre, Checo készen állt lecsapni rá. Az dobogós eredményei a csapat történetének legjobb napjai közé tartoznak. Az autón kívül egy igazi személyiség és egy jó barát, öröm volt ennyi ideig vele dolgozni. Habár év végén elköszönünk egymástól, még kilenc futam és számtalan lehetőség vár rá, hogy néhány további különleges emlékkel gazdagítson minket” – írta Otmar Szafnauer nem sokkal Perez bejegyzése után.

A mexikói pilóta 2011 óta tagja az F1 mezőnyének, 2014 óta pedig a Racing Point pilótája. Együttműködésük során eddig öt dobogós helyezést értek el.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: