DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Bottast nem hozta lázba a monzai közeledés

Idén második alkalommal végzett Lewis Hamilton előtt a Mercedes finnje, mégsem elégedett, szerinte ugyanis ennél jóval több pontot kellene hoznia csapattársán, ha életben akarja tartani az esélyeit.

Valtteri Bottas az elrontott rajt és első kör, valamint a számára pechesen alakuló biztonsági autós fázisnak köszönhetően az ötödik helyen futott be a Formula-1-es Olasz Nagydíjon. Ezzel alapesetben sokat bukott volna Lewis Hamiltonhoz képest, a britet azonban megbüntették, aki így a mezőny végéről volt kénytelen felzárkózni. A hetedik helyig sikerült előretörnie a hatszoros világbajnoknak, aki menet közben a verseny leggyorsabb körét is megfutotta, így csapattársa három pontot lefaragott összetettbeli hátrányából, amely most 47 egységre rúg, egyúttal átlépve Max Verstappent is a tabellán.

bottas-hamilton-monza-dppi



Bottas ennek ellenére nem elégedett a monzai fejleményekkel, szerinte ez így kevés a vb-harcához: „Úgy vélem, csapatként ez egyértelműen egy elszalasztott lehetőség volt” – idézi a mercedesest a Motorsport.com. „Az első két helyről indultunk, és az első két helyen is kellett volna végeznünk ezzel az autóval, de őrült egy verseny volt. Balszerencsés voltam olyan szempontból, hogy akik a biztonsági autó és a piros zászló előtt cseréltek kereket, megelőztek. De mások még pechesebbek voltak, szóval sokkal rosszabbul is alakulhatott volna a napunk.”

„Ha én állnék a bajnokság élén a hétvége előtt, elégedettebb lennék ezzel, mert akkor nyertem volna a fő ellenfelekhez képest. De nyilván én vagyok az üldöző, és nagyobbakat kellene ledolgoznom a hátrányomból, ha életben akarom tartani a vb-reményeimet. Úgy érzem, ez egy elszalasztott lehetőség volt. Jobban is alakulhatott volna, de továbblépünk.”

Hamilton valóban értékelte is, hogy alig veszített pontot a fő riválisához képest: „Hálás vagyok a megtanult leckéért. Az ilyen napok során fejlődünk a legtöbbet szerintem, mert senki sem szeret veszíteni. Leülünk, megbeszéljük a dolgokat, de senki sem boldog és mindenki felelős. Egyértelműen felelősnek tartom magam is, hiszen nem láttam azokat a jelzéseket, de szerintem egy egész eseménysor volt ez, amely során most nem cselekedett tökéletesen a csapat. De még így is sok pontot szereztünk, a leggyorsabb kört is megfutottuk… ami remek kármentés volt, amiért hálás vagyok.”

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: