DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Vettel: Azért vagyunk ebben a helyzetben, mert ezt érdemeljük

A négyszeres világbajnok szerint mindennek oka van az életben, így annak is, hogy a Ferrari rettenetesen szenved idén. Ennek ellenére azon dolgoznak, hogy a szezon végéig feljavuljanak.

Még a Belga Nagydíjnál is pocsékabb teljesítményt nyújtott Monzában a Ferrari: az időmérőn Sebastian Vettel már a Q1-ből sem jutott tovább, míg az utolsó szakaszt Charles Leclerc sem érte el, a versenyen pedig a német fékhibával esett ki, míg a monacói később a Parabolicában szenvedett nagy balesetet, így Spa után ismét nullázott a Scuderia. A csapattól az évad végén távozó Vettel elismerte, hogy nem könnyű bizakodónak maradni a jelenlegi helyzetben, de szerinte mindennek, így a mostani küszködésnek is megvan az oka:

ferrari-vettel-monza-dppi



„Nincsenek rövidebb utak az életben sem, és talán azért vagyunk ebben a helyzetben, mert ezt érdemeljük” – idézi a négyszeres világbajnokot a Motorsport.com szakoldal. „Szenvedünk, az egész csapat szenved, és én is része vagyok a csapatnak. Minden okkal történik, és mi is okkal vagyunk lassúak. Kemény helyzet, és nem én vagyok az egyetlen, aki küszködik.”

Vettel elmondása szerint ennek ellenére is azon dolgoznak, hogy az idény végére javuljon az eddig borzalmas teljesítményük: „Pillanatnyilag nagyon nehéz ez az egész csapat számára. De ez a helyzetünk, és meg kell próbálnunk a legjobbunkat nyújtani, hogy méltóképp tudjuk zárni a szezont. Még rengeteg futam vár ránk, és rengeteg dolgot kell megértenünk, szóval sok még a munkánk, erre kell koncentrálnunk.”

„Ha választhatnék, nem itt lennék, hanem az autóban ülnék és a pályán vezetnék, méghozzá nem a mezőny végén” – mondta a kiesését követően, vélhetően még a verseny során. „De néha nincs választásod, és azzal kell boldogulnod, amid van. Egyelőre ez a helyzet, szóval felemelt fejjel kell tovább haladnunk, még ha ez nagyon nehéz is.”

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: