DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Vettel: Ijesztő volt, ilyet még nem tapasztaltam

Egy fékhibát követően látványos kanyarlevágással ért véget Sebastian Vettel versenye Olaszországban. A pilóta örül, hogy a lehető legbiztonságosabb helyen történt műszaki problémája.

Újabb felejthető hétvégén van túl a Ferrari. Míg Charles Leclerc futama egy csúnya balesettel, addig Sebastian Vettelé egy fékhibával ért véget, amiből akár a csapattársáéhoz hasonló ütközés is történhetett volna. A német pilóta a 17. helyről rajtolva igyekezett felkapaszkodni a pontszerzők közé, ám alig néhány körrel a rajtot követően elszállt a nyomás a fékrendszeréből, és nyílegyenesen levágta az első sikánt. Szerencséjére csak néhány habszivacs terelőtábla keresztezte útját.

vet-monza-kieses



„Félelmetes volt, de talán a legjobb helyen történt” – nyilatkozta még a verseny közben. „Nem lett volna valami kellemes, ha bárhol máshol történik. Teljesen felpuhult a pedál, így elmentem egyenesen. Már az azt megelőző körben is probléma volt, így elkezdtem spórolni a fékkel, de nyilván nagyon rossz volt. Sosem volt még ilyen problémám.”

A német pilóta alternatív stratégiával próbált előretörni a sűrű középmezőnyben, de olyan rövid versenye volt, hogy esélye sem adódott szépíteni az eredményén. „Küszködtem a kemény gumikkal, két pozíciót hátrébb is estem. Az első kör végén egyet visszaszereztem, elkezdett csökkenni a hátrányom, de aztán jött ez a probléma. Rövid verseny volt” – foglalta össze Vettel, aki jelenleg bajnoki tabella 13. helyét foglalja el.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: