DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Leclerc: Nincs kifogás, ez az én hibám volt

Egy fékhiba és egy baleset miatt féltávnál kettős kieséssel ért véget a Ferrari Olasz Nagydíja. Charles Leclerc-nek kisebb fájdalmai vannak a nagy csattanás miatt, amelyért magára vállalja a felelősséget.

Az Olasz Nagydíj 25 percet állt piros zászlóval Charles Leclerc nagy balesete miatt: a futam féltávjánál a monacói – az egyedüli még talpon levő Ferrari Sebastian Vettel fékhibája után – autójának hátulja a hatodik helyen haladva megcsúszott a Parabolicában. Leclerc korrigált, melyet követően az SF1000 nyílegyenesen száguldott a gumifal irányába. A nagy csattanás után a versenyző sértetlenül szállt ki.

„Nem történt műszaki gond, a hibát én követtem el. Nagyon nehéz volt vezetni, de nem lehet kifogásom, én hibáztam” – mondta el Leclerc a helyszíni riportereknek Monzában, miközben a futam még zajlott. Részletesebben így beszélt a kicsúszásról: „Egyszerűen elveszítettem az autót önhibámból. Nagyon nehéz futam volt, hogy őszinte legyek, sokat szenvedtem az első szettel. Ezután, úgy gondolom, szerencsém volt a biztonsági autóval, mikor bezárt a bokszutca. De kemény gumikkal nagyon szenvedtem, olyan nehéz volt vezetni az autót.  Megpróbáltam nyomni, de elvesztettem az autó hátulját a Parabolicában, és megtörtént a baleset.”



„Rendben érzem magam, kisebb fájdalmam van, nem vészes. Nagy baleset volt, de jól vagyok, köszönöm a kérdést. Nehéz pillanatok ezek, de örülök, hogy komolyabb gond nélkül tudtam kiszállni az autóból” – beszélt állapotáról. A Ferrari kettős kiesésére első hazai futamán így reflektált: „Nem volt egyszerű, nem tudom, pontosan mi történt Seb autójával, én viszont csak szenvedtem a sajátommal. Remélem, Mugellóban már jobb lesz a helyzet.”

A szezon első négy futamán két dobogót is szerző Leclerc az utolsó három nagydíj egyikén sem gyűjtött pontot, így negyedikről a hetedik helyre esett vissza a bajnokságban, ráadásul a Monzában győzelemért küzdő két versenyző, Pierre Gasly és Carlos Sainz csupán pár egységre vannak tőle. Még látványosabb a Ferrari hanyatlása, amely ugyanennyi futamon harmadikról hatodiknak zuhant vissza a konstruktőri versenyben.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: