DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Perezt meglepte, hogy nem büntették Norrist

A McLaren fiatal britje egyértelműen feltartotta a bokszbejáratnál, és ezzel siklott félre a Racing Point mexikóijának addig ígéretesen alakuló versenye a vasárnapi F1-es Olasz Nagydíjon.

Sergio Perez a negyedik helyen haladt Lewis Hamilton, valamint a két McLaren mögött a vasárnapi futamon Monzában, amikor Kevin Magnussen autójának leállása miatt kitört a káosz. Miután a bokszutca már kinyitott, a mezőny nagy része kiállt kereket cserélni, Lando Norris viszont helyet akart magának hagyni, hogy a McLaren egymás után végezhesse el a műveletet Carlos Sainz és az ő autóján, így a bejáratnál lelassított, feltartva a mögötte haladókat.

perez-pit-monza-dppi



Az esetet a felügyelőség is vizsgálta, végül azonban úgy ítélték meg, a brit tartotta a delta távolságot az előtte és mögötte haladó autóhoz képest is, így megúszta a büntetést – ahogy egyébként hasonló eset miatt Esteban Ocon is. A később Lance Stroll „ingyen kerékcseréjén” kiakadó Norris akcióján rajtavesztő Perezt ez mindenesetre meglepte:

„Nagyszerűen alakultak a dolgaink. De amint elkezdődött a káosz, a legrosszabbul jöttünk ki belőle. Az, hogy Norris lelassított a bokszbejáratnál, mindent elrontott. Meglepett, hogy nem kapott érte büntetés, de ez van” – idézi a Racing Point mexikóiját a RaceFans.net szakoldal.

Perez végül mindössze a tizedik helyen futott be az Olasz Nagydíjon, az említett momentumtól kezdve ugyanis megindult a lejtőn a versenye: „Rosszul sikerült a kiállásunk, pozíciókat veszítettem másokhoz képest. Aztán az újraindításnál Verstappen egyszerűen nekem jött a második kanyarban, lelökött a pályáról, és emiatt rendesen megsérült az autóm. Amikor újraindult a verseny, nagyon sérült volt. Végül sikerült egy pontot szereznünk. A csapat szempontjából jó eredményt értünk el Lance dobogójával, és szerintem mi is minden tőlünk telhetőt megtettünk, csak egyszerűen hiányzott a szerencse.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: