DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Ijesztő a Ferrari viselkedése Rosberg szerint

A 2016-os világbajnok szerint nem lehet kizárólag Charles Leclerc-t hibáztatni a monzai balesetért, ha az SF1000 ennyire nehezen vezethető. (Habár nem vezethetetlen.)

Charles Leclerc nagy balesettel esett ki tavalyi győzelme színhelyén, az Olasz Nagydíjon: megcsúszása után a Ferrari nyílegyenesen száguldott a Parabolica gumifalába. A monacói, aki kisebb fájdalmakkal megúszta a bukást, magára vállalta a hibát: „Nagyon nehéz volt vezetni, de nem lehet kifogásom, én hibáztam.”



A korábbi világbajnok, Nico Rosberg mégis leveszi a felelősség egy részét Leclerc válláról: szerinte nem hibáztatható teljes mértékben a pilóta, ha egy versenyautót nagyon nehéz megzabolázni, márpedig Rosberg értő szeme különösen problémásnak látja az SF100 kezelhetőségét:

„Főleg az autó viselkedése ijesztett meg engem. Ahogy kigyorsított a kanyarból, minden kontroll alatt volt, aztán hirtelen elveszítette az autó hátulját, egyszer megfogta, majd újra elveszítette. Ebből úgy tűnik, hogy ezt a Ferrarit nagyon-nagyon nehéz vezetni” – mondta az RTL-nek Rosberg.

A 2016-os bajnok körülírásáról a „vezethetetlen” szó juthat eszünkbe, Rosberg azonban elhatárolódik ettől a jelzőtől: „Megtanultam, hogy ezt a szót ne használjam többet, mert akkor megint engem fognak idézgetni és eltúlozzák, amit mondtam. De ezt a Ferrarit nagyon bonyolult vezetni” – válaszolt a riporter kérdésére a Mercedes egykori versenyzője.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: