DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Ricciardo teljesen kiakadt a fiatalokra

Aki látta az F3-asok pénteki időmérő edzését, nem is csodálkozhat ezen. Komikus és egyben veszélyes jelenetek tömkelege történt, ahogy egymást akadályozták szélárnyékot keresve.

A rutinos ausztrál úgy érzi, legalább tíz pilótának büntetést kellett volna kapnia ezekért a veszélyes akciókért. Tavaly némileg hasonlót láthattunk a Formula-1-esek között is (sokak szerint idén is simán elképzelhető ilyen jelenet), bár ott legalább nem volt veszélyes a helyzet. Ahogy viszont itt helyezkedett és cikázott harminc autó, az bizony magában hordozta egy hatalmas baleset esélyét. (a tavalyi helyezkedést IDE KATTINTVA tekinthetik meg)

„Volt bennem némi düh, ahogy néztem az F3-as fiatalokat a saját időmérőjükön. Nagyon szorosan csoportosultak egymás közelében, mindenki azért harcolt, hogy szélárnyékhoz jusson a kör kezdetéig. Óriási balhé lehetett volna ebből, ahogy hatalmas káosz volt már ezen az F3-as kvalifikáción is” – ecsetelte véleményét Daniel Ricciardo.

Nagy baj is történhetett volna Ricciardo szerint ebből a jelenetből... és még ami utána jött


„Úgy gondolom, vagy tíz pilóta büntetést érdemelt volna ezért a produkciójáért. Óriási volt a káosz, mérges voltam, ahogy néztem őket. Remélem, hogy mi ennél sokkal józanabbul fogjuk megoldani. Szinte mindenki egyszerre fog kirajzani az utolsó gyors körre, de az utolsó kanyar előtt már el kell foglalnunk végső helyünket, hogy normálisan végigfuthassuk a gyors körünket.”

Többek mellett Pierre Gasly is arra számít, hogy a Formula-1-es időmérőn is menni fog majd a helyezkedés és mindenki keresi majd a másik mögött a szélárnyékot.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: