DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Gasly Monzában is szárnyal

A szabadedzéseken folyamatosan a legjobbak között láthattuk a rövid és hosszú etapokon is remek tempóval jelentkező franciát, aki nem esélytelen egy újabb dobogóra az Alpha Taurival.

Az Alpha Tauri-Honda kifejezetten jó formát mutat Monzában eddig, mindkét szabadedzésen remekeltek a csapat pilótái. Leginkább Pierre Gasly volt elemében, aki délután még Max Verstappent is megelőzve negyedikként zárt úgy, hogy ezzel a legjobb hondás lett a mezőnyben. Várható egy nagy bravúr a Red Bull fiókcsapatától ezen a hétvégén?

„Ez a péntek volt messze a legjobb első edzésnapunk ebben a szezonban. Délelőtt sikerült megcsípni a hatodik helyet, délután pedig egészen a negyedik pozícióig kúsztunk előre. Azt kell mondanom, hogy egészen remek vezetni az autót, simán lehetett nyomni neki, ezért jó néhány kiváló kört összehoztam” – nyilatkozta a pénteki gyakorlások után Pierre Gasly.

Gaslynak és a Hondának is fekszik eddig a monzai, száguldós aszfaltcsík


„Sajnos az edzés végén akadt egy kis problémánk a lengéscsillapítóval, miközben a hosszú etapot futottam, ezért kicsit hamarabb kellett befejeznem a körözést, mint a többieknek. Ennek ellenére összességében azt mondhatom, hogy kifejezetten elégedett és boldog vagyok.”

„Az alacsony leszorítóerős csomagunk, amit itt Monzában használunk, kiválóan működik, ennek ellenére azt érzem, hogy szombaton még tovább fejlődhetünk. Lehet, hogy láthatunk néhány meglepetést az időmérőn most, hogy tiltott lett a különböző motorbeállítások használata. Nagyon szoros a mezőny (a Mercedesek mögött…), úgyhogy a kvalifikáción rengeteget számíthat, ha valaki elkap egy jó szélárnyékot, számunkra is fontos lesz” – tette hozzá a francia.

Gasly tavaly Brazíliában már szerzett egy csodaszámba menő második helyezést az akkor még Toro Rosso névre hallgató kiscsapattal, most ismét úgy tűnik, nem reménytelen az első három közé kerülnie az idén egyébként is bombaformában versenyző fiatal franciának.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: