DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Aggódnak Grosjeanék a szahíri nyomvonal miatt

A francia versenyző szerint „rémálom” lehet a rövid vonalvezetés, és erről bizonyosan fognak beszélni majd a pilóták egymással. Nem mindenki ért viszont egyet a haasos aggodalmaival.

Múlt héten jelentették be, hogy a második bahreini futamon, a december 6-i Szahíri Nagydíjon nem a megszokott nyomvonalon, hanem a Ross Brawn által „majdnem oválként” emlegetett külső vonalvezetésen fognak versenyezni az F1-esek. A mindössze bő három és fél kilométeres pályán nagyjából 55 másodperces körökre lehet számítani az időmérőn, ez pedig várhatóan felülírja az eddigi vonatkozó rekordot.

bahrein-f1-dppi_1



Miközben sok versenyző remek hírnek nevezte a bejelentést, Romain Grosjean aggodalmát fejezte ki: érzése szerint a pálya rövidsége miatt „rémálom” lesz majd az időmérő és a verseny is a rengeteg kék zászlózás miatt. Amikor Monzában arról kérdezték, beszélt-e erről a GDPA vezetőségébe tartozó másik két pilótával, Sebastian Vettellel és Alexander Wurzcal, így felelt a francia:

„Vettellel igen. Nem mutatom meg, milyen emojival reagált a WhatsAppon!” – idézi Grosjeant a Motorsport.com szakoldal. „Wurczal még nem volt időnk beszélni, egyelőre rengeteg más téma is van. Én elmondtam a véleményemet a Szahíri Nagydíj vonalvezetéséről, úgy tűnik, nem mindenkinek tetszett. Nem hiszem, hogy feltétlenül az volt a legjobb megoldás, hogy azt kipróbáljuk, de meglátjuk, milyen lesz. Nyilván át fogjuk beszélni, de az egymást követő versenyek miatt még nem volt időnk erre.”

Grosjean szerint „az F1-ből és a paddockból” néhány embernek nem tetszett a kijelentése a „külső” nyomvonalról. „Én csak annyit mondtam, hogy trükkösnek tűnik. Meglátjuk, milyen lesz, ha minden így marad” – tette hozzá a Haas pilótája.

Honfitársa, a renault-s Esteban Ocon ugyanakkor lelkesnek tűnik: „Nagyon gyors, mindössze 55 másodperces lesz egy kör. Szerintem lenyűgöző lesz rajta versenyezni. Az is lehet, hogy az elmúlt évek legnagyobb csatáját láthatjuk majd a Formula-1-ben ott az egyeneseinek köszönhetően. Az eddig használt bahreini pályából az egyenesek lesznek benne. Lesz két másik kanyar, de a legtöbb autó szélárnyékozni fog, taktikázni és versenyezni a zászlóig. Szerintem nagyon klassz lesz.”

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: