DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Hamilton: A Williamsről álmodtam

Búcsúznak a Formula-1-től elköszönő Williams családtól a többszörös világbajnokok: Lewis Hamilton a sport „egyik legőszintébb” szereplőjének nevezi Frank Williamst, Sebastian Vettel felidézte első F1-es tesztjét, melyet a csapattal teljesített.

A csütörtöki nap nagy híre volt, hogy Frank Williams alapító-csapatfőnök és lánya, Claire Williams csapatfőnök-helyettes távoznak a Williams istállótól, átadva a stafétát az új tulajdonos, a Dorilton Capital embereinek. Többen elbúcsúztak a sportágban több mint ötven éve szereplő Sir Franktől, köztük Lewis Hamilton és Sebastian Vettel.

„Nagy rajongója vagyok Sir Franknak és hihetetlen hozzájárulásának ehhez a sporthoz” – mondta Hamilton az Olasz Nagydíj sajtótájékoztatóján, melyen online formában a Formula.hu is részt vett. „Mindig olyan pozitív volt velem, egyike azoknak, akiket a legjobban tisztelek itt. Valószínűleg ő az egyik legőszintébb, ha nem a legőszintébb ember a Formula-1-ben. Ezért szomorú látni a fejezet végét, de úgy érzem, az örökség folytatódni fog.”

 



„Emlékszem, hogy arról álmodtam, Mansell vagy DC (David Coulthard) egyik autóját vezethetem… De ez végül sosem vált valós lehetőséggé számomra. Ez akkor volt, amikor a Mercedeshez mentem, mint ismert. Mindenesetre a legjobbakat kívánom nekik, és minden jót további terveikhez” – mondta Hamilton, aki egy éve, Silverstone-ban megautóztatta a közel 80 éves, hosszú ideje kerekesszékhez kötött Williamst: az utolsó nagydíjon, amelyen a csapatalapító részt vett.

Sebastian Vettelnek kézzelfoghatóbb emlékei vannak a csapatról, ugyanis élete első Formula-1-es tesztjét a Williamsszel, a BMW akkori partnerével teljesítette a német Formula BMW megnyerése után, 18 évesen.

„Az első tesztem a Williamsszel volt, 2005-ben. Frank nem igazán volt meggyőzve, amikor Mario (Theissen) azt mondta neki, én fogom vezetni az autót! Így ismertük meg egymást, mostanra pedig kiváló kapcsolatunk van. Én sosem versenyeztem a Williamsszel, de a csapatot a sikerekkel társítom. A 90-es évek években briliánsok voltak és sok eredményt német versenyzőkkel értek el, Heinz-Harald Frentzennel és Ralf Schumacherrel. Sajnálatos, hogy a csapat ilyen csúnyán kikapott az elmúlt években. Remélem, a név megmarad, Franknek és Claire-nek pedig a legjobbakat kívánom” – mondta a négyszeres világbajnok.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: