DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Kiderült, kik érkeznek a Williams család helyére

Több mint négy évtizednyi versenyzés után került új tulajdonos kezébe a Williams F1-es istállója, és most az is megtudtuk, a Toszkán Nagydíjtól kezdődően kik fogják vezetni a csapatot.

Napokon belül egy 1975 óta íródó korszak végére kerül pont a Formula-1-ben. A Williams két hete jelentette be, hogy eladta csapatát a Dorilton Capital befektetői csoportnak, ma pedig az is hivatalossá vált, hogy a hétvégi Olasz Nagydíj lesz az utolsó a gárda számára, amit maga a család vezényel le. Az alapító Frank Williams és lánya, az utóbbi években csapatvezető-helyettesként tevékenykedő Claire is leköszön pozíciójáról. Az igazgatótanácsot jövő héttől az alábbi három személy alkotja.

russell-action-20201



Matthew Savage, az amerikai székhelyű Dorilton Capital elnöke. 2009 óta vezeti a befektetésekkel foglalkozó társaságot, azt megelőzően pedig 22 éven át a Rothschild pénzügyi tanácsadócégnél dolgozott.

Darren Fulzt, a Dorilton Capital társalapítója, és 2018 óta a vezérigazgatója is egyben. Ezt megelőzően szintén a Rothschildnál elemzőként, valamint marketingstratégiák kidolgozásán tevékenykedett.

James Matthews, a befektetési tanácsadással foglalkozó Eden Rock csoport vezérigazgatója és társalapítója, egykori autóversenyző. Felesége Pippa Middleton, a cambridge-i hercegnő húga. A cége több mint 30 éves autósportos múltra tekint vissza.

Az új vezetés kihangsúlyozta, kiemelten fontos számukra a Williams hagyatéka és kultúrája, amiket figyelembe véve igyekeznek visszaterelni a csapatot a kompetitív versenyzéshez. Az továbbra is kérdés, ki fogja betölteni a csapatfőnöki pozíciót.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: