DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Elfogadná most Sainz a Ferrari ajánlatát?

Jövő évi csapata szenved, de Carlos Sainz szerint nincs olyan, hogy valaki rosszkor megy a Ferrarihoz. Nem akart arról beszélni, mit tud új csapatához vinni, ezért megkérdezték Lando Norrist.

A Ferrari egykori technikai igazgatója és Formula-1 jelenlegi sportfőnöke, Ross Brawn fogalmazta meg: Carlos Sainz már biztosan ideges jövő évi átigazolása miatt, látva a Scuderia harmatgyenge szereplését a Belga Nagydíjon. A monzai sajtótájékoztatón a spanyolnak szegezték a kérdést: ha most kapna szerződésajánlatot az olaszoktól, meggondolná kétszer?

„Egyértelműen nem. Helyesnek tartom a döntést, amelyet meghoztam. Száz százalékban bízom a ferrarisokban, hogy mire lesznek képesek a jövőben. Ne feledjük el, hogy tavaly hét pole-pozíciót szereztek, ez a csapat tudja, hogyan kell nagyon jó autókat építeni. Ami azt illeti, hogy ideges vagyok-e, azért vagyok ideges, hogyan tudtam 30 pontot elveszíteni. Ezen rágódok, mielőtt elalszom, hogy miért veszítettem ilyen sok pontot és mi történik most velem” – magyarázta Sainz az online sajtótájékoztató résztvevőinek, köztük a teljes szezonra akkreditált lapként a Formula.hu-nak. (Megjegyzés: a Ferrari valójában kilencszer volt pole-pozíciós 2019-ben.)



„De teljesen magabiztos vagyok, kész arra, hogy a Ferrarihoz menjek jövőre, és nem is lehetnék izgatottabb. Hogy őszinte legyek, szerintem nincs olyan, hogy valaki rosszkor megy a Ferrarihoz. Szerintem ez egy olyan különleges élmény, egy olyan különleges csapat, hogy nincs olyan rossz pillanat, amikor valaki azt mondja, nem akar a Ferrarihoz menni. Ha százszor megkérdeznék, mindig igent mondanék” – beszélt arról, hogy szó sincs megbánásról.

„Hogy őszinte legyek, nem szeretek magamról beszélni, vagy arról, miben vagyok jó és rossz” – bújt ki Sainz a válasz alól, mikor az egyik újságíró azt kérdezte, mit visz magával a McLarentől a Ferrarihoz. „Arrogánsnak tűnhet, és tényleg utálok pro és kontra beszélni magamról. Ha nem baj, inkább kérdezd meg a csapattól, ők majd elmondják, mit csinálok jól és rosszul, vagy a jövőbeli csapatomtól, hogy mit viszek hozzájuk. Nem is tudom, hogy mondjam, nem szívesen válaszolok az ilyen kérdésekre” – mondta a spanyol versenyző, mire a teremben vele együtt levő Lando Norrishoz fordultak, beszéljen akkor ő Sainzról.

„Sok dolgot tanultam tőle, már csak a tapasztalatából kifolyólag is” – mondta a 20 éves csapattárs. „Hogy őszinte legyek, úgy gondolom, a mezőny egyik legjobb versenyzőjétől tanulhattam, vele dolgozhattam együtt, ezt elég magabiztosan mondhatom. Öröm és élvezet együtt dolgozni, én is sokat okultam belőle az elmúlt két évben. Mi, versenyzők is nagy szerepet játszottunk a csapat javulásában, amit tükröz, hova jutottunk el ezekben az években.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: