DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

„Ez csak idő kérdése a Ferrarinál”

Andreas Seidl szerint sosem szabad lebecsülni az olaszokat, akik nagy tapasztalattal és nagy erőforrással rendelkeznek, így biztos benne, hogy vissza fognak vágni.

Sokan mondták el a véleményüket a reménytelenül szenvedő Ferrariról az utóbbi napokban, a legtöbben a pocsék motorjukat emlegették, de Ross Brawn, a Formula-1 motorsport-igazgatója szerint ez ennyire nem egyszerű, ő úgy látja, hogy a gumikezelés legalább ekkora problémát jelentett a maranellóiak számára. Most Andreas Seidl, a McLaren csapatfőnöke is megszólalt a riválissal kapcsolatban.

fermek



"Sosem szabad lebecsülnünk a Ferrarit, mert nekik megvan az az erősségük, hogy a szezon közben is képesek kőkeményen visszavágni. Amennyi tapasztalattal és amennyi erőforrással ők rendelkeznek, én biztos vagyok benne, hogy nem az a kérdés, hogy visszavágnak-e, csak az, hogy ez mikor történik meg" - mondta Seidl a Racefans kérdésére. A portál egyébként az előttünk álló Olasz Nagydíjról kérdezte a szakembert.

"Én újabb izgalmas csatát várok a magunk számára a Racing Pointtal és a Renault-val, de a Ferrari is ott lesz majd. Remélhetőleg lesz esélyünk megint sok pontot szerezni, mert a riválisaink más pályákon talán sokkal gyorsabbak lesznek nálunk. Ha megnézzük a tavalyi évet és azt a teljesítményt, amit eddig elértünk, szerintem jó esélyünk van bejutni a Q3-ba. Ha ez meglesz, akkor pedig jó helyzetből indulhatunk majd a futamon."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: