DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Haas: A Ferrari nélkül nincs autónk

Günther Steiner és Romain Grosjean szerint sem olyan egyszerű kidobni a Ferrarit azért, mert ilyen gyenge a motorja - egy év alatt ez semmiképp sem megoldható, úgyhogy nem váltanak jövőre Renault-ra.

A Ferrari borzalmas teljesítménye miatt felmerült, hogy a Haas akár válthatna is motorbeszállítót, hiszen nem kérdés, hogy Günther Steiner csapata miért esett vissza ugyanúgy, mint a Scuderia. Steiner szerint ez azonban most kivitelezhetetlen, sőt, azt mondta, hogy a Ferrarival együtt vészelik át ezt az időszakot, de azért reméli, hogy hamar sikerül kimászniuk a gödörből.

8



"Hogy Renault-ra válthatunk-e 2021-ben? Ez elég nehézkes lenne számunkra, tekintve, hogy hogyan áll fel most a csapatunk. Ilyen gyorsan nem lehet változtatni, ehhez több évre lenne szükség, jövőre semmiképp sem tudnánk megtenni" - idézi a csapatfőnök szavait a Formula1news.co.uk, igaz, Steiner azt nem mondta, hogy nem is szeretnének most inkább Renault-motort az autókba...

"Nem kell matematikusnak, vagy Einsteinnek lenni ahhoz, hogy valaki megértse: ha a Ferrari autói hátul vannak, akkor valami van azzal az erőforrással. Viszont a Ferrari nélkül most nincs felfüggesztésünk, motorunk, sebességváltónk, egyáltalán autónk. Szóval megtesszük a lehető legtöbbet, amit csak tudunk. Ez továbbra is egy Ferrari-motoros Haas" - tette hozzá a Belga Nagydíjat követően a csapat egyik pilótája, Romain Grosjean.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: