DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Russell hálás, hogy volt halo az autóján

A brit szerint ijesztő volt látni a felé repülő kereket, de az F1 mai biztonsági felszereltségének köszönhetően nagyobb biztonságban érezhetik magukat a pilótákat. Giovinazzi sajnálja a történteket.

Antonio Giovinazzi nagyjából a Formula-1-es Belga Nagydíj távjának negyedénél balesetezett, a jobb oldali korlátnak csapva az autóját. Az Alfa Romeójáról leszakadó kerék aztán George Russell Williamsét is eltalálta, így a brit is a falban kötött ki (a baleset videója IDE KATTINTVA érhető el). Utóbbi pilóta a kiesését követően pechesnek nevezte a történéseket, hiszen nem volt hova menekülnie, egyúttal viszont köszönetet mondott a halónak is:

russell-kerek-video



„Ha jobbra húzódtam volna, pont ott volt Antonio autója, a pálya bal oldalán pedig kaptam egy erős ütést a leszakadó kerekétől” – idézi Russellt a Motorsport.com szaklap. „Viszont el kell mondanom, hogy sokkal nagyobb biztonságban érezzük magunkat az autóban a halónak köszönhetően. Amikor megláttam azt az óriási gumit felém repülni, elég ijesztő volt, hogy őszinte legyek. Szóval nagyon hálás vagyok, hogy ott van most a halo az autónkon. Teljesen jól vagyok, csak kicsit frusztrált természetesen, de ilyen néha a versenyzés.”

Maga Giovinazzi így kommentálta a történteket: „Sajnos egy apró túlkormányzottság lépett fel a kanyar kijáratán, nem tudtam mit tenni. Egyszerűen csak sajnálom a csapatomat azok után, ami történt. Viszont most már Olaszországra kell fókuszálnom. Nagyon sajnálom Russellt, hiszen az ő versenyét is tönkretettem. Nagyon balszerencsés, ami vele történt. Egyszerűen csak sajnálom.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: