DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Russell: Harc a Ferrarival? Elviselnénk!

Az F1-es Belga Nagydíj pénteki eredményei alapján bizony arra is van esély, hogy a Scuderia versenyzőit is elkaphatja a Williams brit pilótája az időmérőn – ő persze nem rájuk koncentrál.

Kétségkívül a Ferrari jelentette a spái péntek legkellemetlenebb meglepetését: a délutáni második edzésen Charles Leclerc és Sebastian Vettel mindössze a 15. és 17. helyeken zártak. Kettejük közé George Russell ékelődött be, így az sem kizárt, hogy a Williams akár a Scuderiával is felveheti a versenyt a kvalifikáción – igaz, maga a brit nem feltétlenül számít erre, de nem venné zokon, ha mégis így történne:

russell-williams-spa-dppi



„Ez váratlan, nem igaz?” – idézi Russellt a PlanetF1.com. „Nem hiszem, hogy ez feltétlenül a saját lenyűgöző teljesítményünknek lenne köszönhető, szerintem inkább ők szenvednek rettenetesen valamilyen okból kifolyólag. Meg lennék lepődve, ha harcban lennénk a Ferrarival az időmérőn, de ha így lesz, akkor azt el fogjuk viselni.”

Russell szerint sokkal fontosabb a Ferrarik gyengélkedésénél a Williams szempontjából, hogy az Alfa Romeók viszont előttük végeztek: „Továbbra is a Q2 a cél, valamint az, hogy mindkét Alfa Romeót és Haast legyőzzük” – jelentette ki. „A Haasnak roppant nehéz napja volt a problémáiknak köszönhetően, de úgy is elég versenyképesnek tűntek, hogy a nap utolsó fél órájában tudtak csak csatlakozni. Trükkös lesz, mindenesetre mindig nagyszerű érzés Spában vezetni. Kipróbáltunk különböző beállításokat, hogy nyerjünk némi sebességet az egyenesekben – néhány közülük bevált, néhány nem. Szóval úgy érzem, megértettük az adatokat szombatra, így kihozhatjuk belőlük a legtöbbet.”

Az idén – meg egész F1-es pályafutása során is – még pont nélkül álló pilóta hozzátette: örülne neki, ha az előrejelzéseknek megfelelően esne az eső a kvalifikáción, az megkavarhatná a paklit, de egyébként is igyekeznek kihozni a maximumot bármilyen időjárási helyzetből.

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: