DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Gasly és Kvjat volt a Q1 hőse

Többet is kihozhattak volna az időmérőből a hatodik sornál, mégsem bánkódnak az Alpha Tauri pilótái: szabadon választhatnak gumit. Gasly az esőt várja vasárnap.

Meglepően elöl végzett a két Alpha Tauri a Belga Nagydíj időmérőjének első szakaszában: Pierre Gasly negyedik lett Hamilton, Bottas és Verstappen szokásos triója mögött, Danyiil Kvjat pedig a hatodik. A Q2-ben azonban nem sikerült megismételni a szereplést, az orosz a 11., a francia a 12. helyet szerezte meg. Ennek ellenére nem bánkódnak: a szabad gumiválasztás előnyével rendelkeznek.



„Erős köreim voltak az egész időmérő során, tegnap óta egyre jobban és jobban érzem az autót” – mondta a csapat sajtóközleményében Kvjat, aki mindössze 0,008 másodpercre maradt le a 10. helyezett Lando Norristól. „Úgy gondolom, jó esélyünk van egy erős futamra, ezért a maximumot fogjuk kihozni magunkból. Hosszú lesz, és ahogy gyakran előfordul Spában, az időjárás is szerepet játszhat.”

Pierre Gasly lemaradása is nüansznyi volt, ő ráadásul egy hibát is elkövetett, amely nélkül bejuthatott volna: „Szerettem volna a Q3-ba kerülni, mivel csak négy századmásodpercre maradtunk le Norristól. Az utolsó sikánt nem sikerült összehoznom és rossz lett a kijárat, mikor pedig megpróbáltam javítani, veszítettem a kigyorsításon való tapadásból, ami egy tizedbe került. A 11. és 12. rajthely ideális a szabad gumiválasztás miatt, bár jobban szerettem volna 11. lenni! Dany azonban jobb kört teljesített, így csak magam okolhatom” – mondta a francia, hozzátéve, hogy bízik az esőben.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: