DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Leclerc: Szomorú ennyire hátul látni a Ferrarit

Noha előzetesen sem számított erős szereplésre, a monacóit így is meglepte, mekkora hátrányban volt a Scuderia az F1-es Belga Nagydíj pénteki edzésein. Vettel is nehezen vezethetőnek érezte az autót.

2019-ben a Ferrari futamgyőzelmet ünnepelhetett a Formula-1-es Belga Nagydíjon Charles Leclerc révén, de várható volt, hogy az idei erőforrásukkal már nem lesznek túl versenyképesek a motorerőt igénylő spái helyszínen. Ők maguk sem számítottak remeklésre, viszont a pénteki teljesítményük minden várakozást alulmúlt: Leclerc csak a 15., a csapattárs Sebastian Vettel pedig mindössze a 17. helyen zárt a második edzésen – ráadásul a Ferrari-motoros autók közül mind a két Alfa Romeo is megelőzte őket.

leclerc-ferrari-spa-belgagp-day1



„Talán egy kicsit meglepő, hogy ennyire messze voltunk hátul, főleg a második szabadedzésen” – nyilatkozta Leclerc, akinek szavait a Motorsport.com szakoldal idézi. „Rengeteg dolgot kipróbáltunk. Az elején kipróbáltam valami elég agresszívet a leszorítőerővel, de ez nem igazán jött be, így visszatértünk a korábbi megoldásra. Egyszerűen hiányzik a tempónk pillanatnyilag. Keményen kell dolgoznunk, hogy visszazárkózzunk, de nem számítok csodákra ezen a hétvégén. Nem jó érzés, szomorú ennyire hátul látni a Ferrarit. Mint mindig, versenyzőként az a dolgunk, hogy a legjobbunkat nyújtsuk, és pontosan ezt próbálom én és Seb is tenni az autóban ülve.”

A monacói pilóta szerint az előjelezések alapján várt eső segítene a Ferrarin, sőt: „Nagyon szenvedünk az egyensúllyal ezen a hétvégén. Általában az esőben ez csak rosszabbodik, sokkal nagyobbak vízen a szárazon jelentkező problémák. Úgy vélem, rettenetesen nehéz dolgunk lesz, ha nem találunk megoldást a mai egyensúlyi gondjainkra.”

A Leclerc-től is néhány tizeddel elmaradó Vettel ugyancsak nehezen vezethetőnek nevezte az SF1000-est Spában: „Ez azt jelenti, hogy nem teljesen ott vagyunk, ahol lennünk kellene. Pillanatnyilag a beállítási lehetőségeket vizsgáljuk. Nagyon sok dologgal kísérleteztünk délután, folyamatosan valami mást próbálgattunk. Biztos vagyok benne, hogy holnap jobbak leszünk. Nem tudom, milyen lesz az időjárás, de meg fogunk küzdeni vele.”

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: