DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

A felvásárolt Williams ismét előretörhet

Néhány évtizeddel ezelőtt a Williams hosszú időn át meghatározó, időnként domináló csapata volt a Formula-1-nek. George Russell úgy véli, a mostani felvásárlás ismét hatalmas lökést ad az istállónak.

Az elmúlt két hét egyik legfontosabb híre volt, hogy felvásárolják a patinás Williamst, a Formula-1 egyik legrégebbi csapata évek óta csak vergődött a száguldó cirkuszban, folyamatos pénzhiánnyal küzdve. Úgy tűnik, a komoly gyári háttér meghozhatja az áttörést és a kiutat az évek óta látható süllyedésből. Bár az idei évben az autó erősebb, mint tavaly, a pontszerzés egyelőre nem jött össze.

Egyik legnagyobb kincsük vezérpilótájuk, George Russell bízik abban, hogy a grove-i gárda a stabil háttér segítségével elindul felfelé és eljut oda, ahova egyébként tartozik, az élmezőnybe. „Nem kérdés, hogy ez rendkívül pozitív hír a Williamsnél dolgozó minden egyes ember számára, ahogy nekünk pilótáknak is” – idézi Russellt az F1i.com.

A Williams az elmúlt másfél évtizedben fokozatosan visszaesett a mezőny végére


„Az eddigi időszak eléggé idegesen telt, ezért kifejezetten elégedettséggel tölt el, hogy látom, hogy a csapat is előremozdult, most már egy hatalmas vállalat is beállt mögénk, az ő segítségükkel pedig a Williams vissza fog kerülni oda, ahova való, ami sokkal előrébb van a rajtrácson, ez nem kérdés.”

„A Williams mindig is fontos része volt a Formula-1-nek. A tulajdonosváltással kapcsolatban az az egyik legfontosabb, hogy a név nem változik, ugyanígy folytathatjuk és szerintem ez nagyon is fontos. Kétségtelen, hogy nem akárkinek adták el az istállót, fontos lesz, hogy közösen fejlődjünk. Igenis számít, hogy meghagyják a csapat nevét” – tette hozzá George Russell.

Vajon meddig juthat az elmúlt években folyamatosan csak szenvedő istálló? Láthatjuk még valaha a Williamst a mezőny élén?

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: