DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Vettel: Az én szavam itt már semmit sem számít

Mattia Binotto elmondta, Sebastian Vettelnek nincs beleszólása a Ferrari jövőjébe, miután év végén távozik a csapattól. A német is kifakadt a sajtónak, hogy az ő véleménye „itt már nem számít”.

Sebastian Vettel Barcelonában sem tudott bejutni a Q3-ba, s csak a tizenegyedik helyről várhatta a piros lámpák kialvását, azonban egy nagyszerű egykiállásos stratégiának köszönhetően a hetedik helyen ért célba.

Érezhető volt már a futam előtt is a feszültség Vettel és a Ferrari között, ami a versenyen sem csendesedett, ugyanis kissé összekaptak, hogy akkor most mi is lenne a megfelelő stratégia, hogy pontokat tudjanak szerezni.

Binotto korábban erre még azt mondta, örül is neki, hogy ennyire nyílt a kommunikáció csapaton belül, de Sebastian Vettel már úgy érzi, hogy ő az a bizonyos „persona non grata”, vagyis a nemkívánatos személy a Ferrarinál.



„Az én véleményem itt már semmit sem számít” – fakadt ki Vettel a Sky Italiának a futamot követően. „De tekintsünk el ettől. Az autó olyan, amilyen, megpróbáljuk a legtöbbet kihozni belőle. Ez mindenki számára egy nehéz év” – kesergett Vettel.

Csapatfőnöke, Mattia Binotto reagált Vettel keserű szavaira: „Hozzátesz a csalódottságához az a tény is, hogy 2021-ben már nem lesz a Ferrari tagja. Többé már nem adhat nekünk tanácsokat a jövőre nézve, de keményen dolgozik, jó a kapcsolatunk és a hétvégéje jól sikerült. Megtett egy lépést előre, Spába pedig biztos vagyok benne, hogy jobb közérzettel érkezik majd” – mondta Binotto.

Ez utóbbi mondat akár arra is utalhat, hogy Vettel a versenyen nyújtott teljesítménye miatt kerül jobb lelkiállapotba, de akár arra is célozhatott Binotto, hogy a sajtóhírek szerint a német Spában fog aláírni az Aston Martinhoz.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: